hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avukatın savunması: "Sanıklar tecavüzcü Coşkun'a benziyor mu?"

    Avukatın savunması: Sanıklar tecavüzcü Coşkuna benziyor mu
    expand

    Bursa'da yurttan kaçan yaşı küçük 9 kız çocuğunun fuhuşa teşvik edildiği iddiasıyla 2'si tutuklu 6 kişinin yargılandığı davada hakim tanıkları dinledi. Tutuklu sanıklar M.K. ve M.S.S.'nin avukatı Nalan Bener, kadın hakime "Sanıklara bakar mısınız, hiç tecavüzcü Coşkun'a benziyorlar mı?" diyerek tahliyelerini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursa 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "yaşı küçük çocuğu fuhuşa teşvik etmek" suçundan 10'ar yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklar M.K. ve M.S.S ile tutuksuz yargılanan G.Ö., B.S. C.B. ve S.A. hakim karşısına çıktı. Mahkemeye Sosyal Hizmetler Kurumu'ndan bir öğretmen de gözlemci olarak katıldı.

    Tutuklu sanıklar M.K. ve M.S.S. "Biz kimseyi fuhuşa sürüklemedik, iyilik yapalım derken başımıza bu hal geldi, bizim suçla alakamız yok" diyerek kendilerini savundu.

    "Bakın bakalım yüzlerine"

    Duruşmada söz alan Avukat Nalan Bener ise, müvekkillerinin esnaf ve evli olduklarını belirterek, mahkemenin kadın hakimine şunları söyledi:

    "Tutuklamayla aileleri de cezalandırılmış oluyor. Bakın bakalım yüzlerine bunlar tecavüzcü Coşkun'a benziyor mu? Haklarında ne hürriyeti tahdit ne de cinsel istismardan dava açılmış. Tek suçlama fuhşa teşviktir. Onların bu davada yargılanmalarının tek sebebi ise, mağdurlara yardımcı olmaları olmuş, onun da delili yoktur. Müvekkillerim sokakta kalan kızlardan birinin gözyaşlarına dayanamayarak yardımcı olmak amacıyla arabasına alıp, bir tanıdığının evine götürmüştür. Müvekkillerim hakkında ancak 'Yetkili mercilere haber vermeksizin rızasıyla küçüğü barındırmak' suçundan bahsedilebilir. Üstelik mağdurlar da müştekiler de sanıklardan şikayetçi değildir. Tutuklama, cezaya dönüşmüştür. Onların tahliyelerini talep ediyorum."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tahliye talepleri reddedildi

    Bu talebi reddeden mahkeme, tüm sanıkların olay tarihi ve öncesini kapsayan 5 günlük telefon dökümlerinin incelenmek üzere istenmesine karar verdi. Ayrıca hakim, 4 arkadaşı ile birlikte yurttan kaçan 17 yaşındaki duruşmanın kilit ismi olan ve daha önceki davalara da gelmeyen mağdure K.A.'nın bulunması için gerekli yerlerle irtibata geçilmesi için duruşmayı erteledi.

    Ameliyat malzemeleri hasta yakınından isteniyor

    Boko Haram Kamerun'a saldırdı: Camiyi yaktı, 100 kişiyi öldürdü

    Kadir İnanır, HDP'ye neden "hayır" dediğini açıkladı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow