hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayasofya'da 'idam' karşıtı eylem

    Ayasofyada idam karşıtı eylem
    expand

    Mısır'da 529 kişinin idam kararını protesto etmek için 2 bine yakın kişi Ayasofya Meydanı'nda gösteri yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mısır'da yaşanan olaylarda, darbe karşıtı oldukları gerekçesiyle mahkeme tarafından 529 kişi hakkında idam kararı alınması, İstanbul'da protesto edildi. Anadolu Gençlik Derneği'nin organize ettiği eylem için Ayasofya Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, ilk olarak burada akşam namazı kıldı. Namazın ardından tekbir getiren kalabalık, askeri darbeyle indirilen Mursi lehine sloganlar attı. Sık sık "Rabia" işareti yapan kalabalık, 'Beni de yazın, 530 olsun', 'Kardeşim sen özgürsün, 530 olmaya geldik', şeklinde pankartlar taşıdı.

    Eyleme katılan gruptan bazılarının kefeni temsil eden kıyafet giymeleri dikkat çekti. Kalabalığa seslenen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, Mısır'daki 529 kişi hakkında idam kararı çıkarılmasını eleştirerek, "Hukuk adına yapılan bu rezaleti lanetliyoruz. Bu adil bir yargılama değildir. 529 kişinin dosyasını okumadan, savunma avukatlarını dinlemeden mahkemenin karar vermesi, bu kararın meşru olmadığını açıkça göstermektedir" dedi.

    Mısır Müftüsü'ne de seslenen Bulut, idam kararını onaylaması halinde büyük mesuliyet alacağını söyledi. Eylemin ardından kalabalık toplu şekilde dua ederek dağıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow