hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayşe Şasa son yolculuğuna uğurlandı

    Ayşe Şasa son yolculuğuna uğurlandı
    expand

    Türk sinemasının unutulmaz senaristlerinden Ayşe Şasa, son yolculuğuna uğurlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eski milletvekillerinden Süleyman Gündüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak ile Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Şerif Mardin, Prof. Sami Şekeroğlu, Safa Önal, Yılmaz Atadeniz, Mesut Uçakan, Sevin Okyay, İskender Pala, Hasan Kaçan, Ulvi Alacakaptan ve Ahmet Yenilmez'in de aralarında bulunduğu çok sayıda yönetmen, yazar, oyuncu ve akademisyen katıldı.

    Cenaze töreninde Ayşe Şasa'nın kardeşi Aziz Şasa, taziyeleri kabul etti.

    Kılınan cenaze namazının ardından Şasa'nın cenazesi defnedilmek üzere Sahrayıcedit Mezarlığı'na götürüldü.

    Ayşe Şasa kimdir?

    İstanbul'da 1941'de doğan Ayşe Şasa, şimdiki adı Robert Koleji olan Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'nden 1960'ta mezun oldu.

    Senaristliğe 1963'te başlayan Şasa, 1980'li yıllarda geçirdiği ağır bir rahatsızlık sonrası sinema piyasasından 10 yıl boyunca çekildi.

    "Son Kuşlar", "Ah Güzel İstanbul", "Utanç" ve "Gramofon Avrat" gibi filmlere senarist olarak imza atan Şasa'nın, 1993'te sinemayla ilgili "Yeşilçam Günlüğü" adlı denemeleri yayımlandı. "Delilik Ülkesinden Notlar" isimli eseri Şubat 2003'te piyasaya sunulan Şasa'nın çok sayıda kitabı ve senaryo eseri var.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow