hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli Tunceli'ye gidiyor!

    Bahçeli Tunceliye gidiyor
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 28 Kasım'da Tunceli'ye gitme kararı aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Davutoğlu ile MHP lideri arasındaki "Dersim" olayları  tartışması yeni bir boyut kazandı. Davutoğlu'nun grup toplantısındaki meydan okumasını MHP lideri karşılıksız bırakmadı. Bahçeli Tunceli'ye gitme kararı aldı.

    Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli, "Bu aşamada bize düşen Davutoğlu'nun merakını gidermektir" dedi, MHP  Genel Başkanı olarak, 28 Kasım 2014 günü Tunceli'de olacağını açıkladı. MHP lideri Tunceli'de vatandaşlarla görüşecek ve Tunceli Valiliği'ni ziyaret edecek.

    Bahçeli "Dersim" olayları ile ilgili görüşlerini bir kez de Tunceli'den seslendirecek. 

    MHP lideri, "Başbakan Davutoğlu bilmelidir ki, MHP, şehit kanıyla sulanmış vatan topraklarının her yerinde, her karışında, her yöresindedir. Bunun için özel bir cesaret sahibi olmaya da gerek yoktur. Yüksek dağların üzerinde bir kartal yuvası gibi duran Tunceli'de Türkiye'nin bekası, Türk milletinin birlikte yaşama iradesine destek vermek için bulunacak, ankara'daki sözlerimi tekrarlayacağım" dedi. Bahçeli'ye Tunceli ziyareti sırasında MHP Başkanlık Divanı ve MYK üyeleri de eşlik edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu meydan okumuştu...

    Başbakan Davutoğlu, Devlet Bahçeli’nin Tunceli konusundaki eleştirilerine dünkü grup toplantısında yanıt vermiş ve MHP liderine meydan okuduğunu belirterek, "Tunceli Türkiye'nin bir vilayeti mi? O zaman bu söylediklerini cesaretin varsa Tunceli'de söyle" demişti.

    Davutoğlu'nun Bahçeli'ye yönelik dünkü sözlerinin tamamı ise şöyleydi:

    "Bahçeli'ye cevap vermek zarurettir. Kendisi ihanet kelimesini çok rahat kullanıyor. Hangi zihniyete sahip çıkıyorsunuz sayın Bahçeli. Tek parti dönemine sahip çıkmak size mi kaldı? Dersim cumhuriyet için bir çıbandır dendi. Yeni Türkiye anlayışında kimse çıban ya da ur değildir. Her kesim saygıyı haketmektedir. Bir kesim toptan suçlu ilan edilebilir mi? Bizim karşı çıktığımız zihniyet bu. Gerçek MHP'liler bu zihniyeti kabul etmez. Bahçeli'ye meydan okuyorum. Tunceli Türkiye'nin bir vilayeti mi? O zaman bu söylediklerini Tunceli'de söyle, cesaretin varsa. Onların hepsi vatan hainiydi de, bakalım Tunceli'ye girebilecek misin?

    İşte Davutoğlu'nun "o" açıklamaları... (Video)

    Benim doğduğum yerin adında 'pir' geçtiği için ismi değiştirildi. Diyarbekir neden Diyarbakır oldu? Bunların hepsini savunacak mısınız sayın Bahçeli? Biraz tarih okuyunuz. Bahçeli İç Anadolu'da sadece şapka yasağına muhalefet ettiği için idam edilen insanları düşünüp tek parti zihniyetini savunsun. İhanet suçlamasını aynen kendisine iade ediyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ben gelecek hafta istersem yarın da Türkiye'de her kesimden vatandaşımla kucaklaşırım. İşte er meydanı burada. Gerçek milliyetçilik milletin her ferdine sahip çıkmaktır. Bir de yeni bir şey keşfetmiş gibi 10 öneride bulundu. Önerilerinden 7'sini zaten biz yaptık."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow