hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Eroğlu: "Susuzluk yaşatmayacağımızın sözünü veriyorum"

    Bakan Eroğlu: Susuzluk yaşatmayacağımızın sözünü veriyorum
    expand

    Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 75. İstanbul'da su sıkıntısı yaşatmayacağız. Şimdiden sonra daha da garantimiz var. 2015 ve 2016 yazında da İstanbul'da ve Türkiye'de susuzluk yaşatmayacağımızın sözünü veriyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2015 ve 2016 yazında da İstanbul'da ve Türkiye'de susuzluk yaşatmayacağımızın sözünü veriyorum" dedi. Bakan Eroğlu, İstanbul Valiliği'ni ziyaret etti. Eroğlu, basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Vali Vasip Şahin ve İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay ile basın toplantısı düzenledi.

    Bakan Veysel Eroğlu, sudaki yüzde 65 kayıp-kaçak oranına da son verdiklerini ifade ederek, "Türkiye'de, İstanbul'da zaman zaman kuraklıklar oluyor. Genelde 7 yılda bir kurak dönem oluyor. Biz İstanbul ve Türkiye'yi en kötü şartlarda kuraklığa dayanacak şekilde hazırladık ve hazırlıyoruz" dedi.

    1971 yılından İstanbul fotoğrafları

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'daki barajların doluluk oranının yüzde 75 olduğunu dile getirerek, "650 milyon metreküp suyumuz var. Su sıkıntımız yok. Arkasından Melen de devreye girecek. Bundan sonra kriz yönetime gerek yok. A, B ve C planlarına gerek kalmayacak. 2071'e kadar İSKİ Genel Müdürleri çok rahat edecek. 2071'den sonrası içinde bakanlığın kasasına gelecekteki bakanlar için bir mektup bırakacağım. Böylece İstanbul susuz kalmayacak. 35 milyon kişiye yetecek suyu hazırlıyoruz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da su sıkıntısı yaşatmayacaklarını vurgulayan Eroğlu, "Şimdiden sonra daha da garantimiz var. Çünkü artık B ve C planları da gerektiğinde devrede. Hiç bir sıkıntı olmaz. 2015 ve 2016 yazında da İstanbul'da ve Türkiye'de susuzluk yaşatmayacağımızın sözünü veriyorum" şeklinde konuştu.

    Buz tutunca...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow