hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan İslam'dan üniversitede "sıfır" not itirafı

    Bakan İslamdan üniversitede sıfır not itirafı
    expand

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, öğretim üyeliği yaptığı dönemde derslere zamanında girdiğini ancak zamanında çıkmadığı için sinir olan öğrencilerin "sıfır" not verdiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Ayşenur İslam, bu sabah Sakarya Üniversitesi Arifiye Meslek Yüksekokulu'nun yeni binasının açılışı törenine katıldı.

    Burada konuşan Bakan İslam, Türkiye'deki çalışmaların bu düzeyde devam etmesi halinde, dünya sıralamasında ilk 5 ülke arasına girebileceğini görüşünü savundu.

    Derslikleri incelerken gazetecilerle üniversitede öğretim üyesi olarak görev yaptığı dönemde yaşadığı bir anıyı paylaşan İslam, öğrencilerin verdiği notlardan birinde sıfır aldığını itiraf etti. Ayşenur İslam bu anısını anlatırken şöyle dedi:

    "Biz öğrenciye not verirdik, öğrenci de bize not verirdi. 'Bu hocanın anlaşması sürsün mü sürmesin mi?' Yani iyi mi, değil mi anlamında. 5 üzerinden olur bu notlar. Bütün notlarım 5 olurdu, bir notum sıfır. Sıfır olan notu da söylüyorum; 'derse zamanında girer çıkar mı?' bu sıfır. Çünkü girerdim ve çıkmazdım. Öğrenciler çok sinir olurlardı. En sinir oldukları tarafımdı. O yüzden bana ders vermeyi teklif etmeyin giriyoruz, çıkmıyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya Üniversitesi Arifiye Meslek Yüksekokulu'nun yeni binasını inceledikten sonra, diğer programlara katılmak için Arifiye'den ayrıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow