hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Yıldız: ''Ben düzeltilecek bir söz sarf etmedim''

    Bakan Yıldız: Ben düzeltilecek bir söz sarf etmedim
    expand

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Zeytinburnu'nda Türkiye Gençlik Vakfı'nın düzenlediği Genç Diplomat Akademisi programına konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasının sonunda soruları yanıtlayan Yıldız'a polemiğe yol açan ve kendisine atfedilen " 3 gün elektrik vermesek HDP oylarını etkiler " sözleri soruldu. Yıldız, ''"Ben düzeltilecek herhangi bir söz sarf etmedim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Yıldız konuşmasına,  "O cümlelerimi bir kez daha sarf ediyorum burada. Enerji sektöründe Türkiye'nin istikrarını hedef alan, PKK'nın saldırıları var. Yalnızca insanımızı, canlarımızı, şehitlerimizi hedef alan değil, aynı zamanda Türkiye'nin kalkınmasına katkı koyan projeleri hedef alan saldırıları var. Bunlar yoğunlaştı. Birkaç örnek vereceğim. Bu gece Mardin'de bir çimento fabrikasını besleyen yüksek gerilim hattı direklerini devirdiler, sabotaj yaptılar. Orada çimento bir müddet üretilemeyecek, enerjisi olmadığı için. Bunun kime tesiri var. Hakkari Çukurca'ya giden elektrik hattı direkleri devrildi. Ulaşım yolları kapandı. Doğalgaz boru hatları patlatıldı. İran- Türkiye Doğalgaz boru hattı patlatılmıştı, dün itibariyle Azerbaycan'dan gelen doğalgaz boru hattı patlatıldı. Şimdi siz burada kimi hedef alıyorsunuz ? Çukurca'daki vatandaşımız bundan etkileniyor. Güvenlikten dolayı bir gün giremediğimiz alanlar var. Oraya elektriğin gitmesi 2, bazen 3 gün sürüyor. Enerjisiz kalan vatandaşımız bizim vatandaşımız. Ama PKK Kürtçülük adına, Kürt kardeşlerimizi istismar ederek yaptığı bu eylem, kimleri vuruyor ? Oradaki yaşayan Kürt vatandaşımı vuruyor. Biz çok şikayet alıyoruz. PKK'yı itham eden çok şikayet alıyoruz. Benim dün bahsettiğim konu budur "diye devam etti.

    Enerji Bakanı Yıldız da HDP'yi hedef aldı: "3 gün elektriksiz kaldığında..."

    Taner Yıldız: ''Sözlerim çarpıtıldı'' 

    Konuyu başka tarafa çekmeyelim

    Konuyu çarpıtıldığını söyleyen Yıldız , "Konuyu başka bir tarafa çekmeyelim. Bununla alakalı tabi ki insanımız seçimde değerlendirmesini yapacak. Şimdi böyle deyince bazı basın mensubu arkadaşlar, 'oyla mı tehdit ediyorsunuz ? Enerji ile mi tehdit ediyorsunuz' dediler ? Siz enerji direklerini sabote ederken, iletim hatlarını, üretim hatlarını sabote ederken herhangi bir konu yok. Ben böyle bir gerçeği söylediğimizde sıkıntı var. Böyle birşey olmaz. Büyük resim, PKK'nın sabotajlarını ve verdiği zarardan bahsediyor. Siz büyük resmi bırakın. Ondan sonra deyin ki, 'acaba orada elektrik geç giderse, oylar nasıl tesir altında kalır'. Ben vatandaşımızın tüm tercihleriyle beraber ister erken seçim olsun, isterse olmasın. Bu cümleyi de kullandım. Vatandaşımız hangi tercihte bulunacaksa başımız üzerine denildi. Milletimizin iradesi nasıl oluşuyorsa bu o şekliyledir. Çukurca'da elektriği kesildiği için, mağdur olan vatandaşım nasılsa Nişantaşı'nda doğalgaz boru hattında dolayı kesintiye uğrayacak vatandaşım aynıdır. Bu Türkiye'nin tamamını hedef alan bir yapıdır. Ama en fazla da Kürtçülük adına, en fazla Kürt vatandaşımızın aldığı hizmeti aksatan bir yapıdır. Bakın şuanda Azerbaycan hattında doğalgaz gelmiyor. Bundan etkilenebilecek illerimiz var. Biz vatandaşımıza 'sen AK Partilisin, sen HDP'lisin' diye hizmet götürmüyoruz. 78 milyonumuza hizmet götürüyoruz. Doğrusu da bu. Ön plana çıkarmamız gereken PKK'nin eylemleridir. Bunu bırakıp da konuyu başka bir noktaya getirmeyelim. Ana resim budur. Tabi ki devlet engellenmeyle ilgili gerekeni yapacaktır" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow