hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Balyoz'da TÜBİTAK raporlu yeniden yargılama talebi

    Balyozda TÜBİTAK raporlu yeniden yargılama talebi
    expand

    TÜBİTAK'ın 5 nolu harddiske ilişkin hazırladığı raporun ardından Balyoz Davası'nın 12 hükümlüsü yeniden yargılama için mahkemeye başvurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜBİTAK, Poyrazköy Davası avukatlarının talebi doğrultusunda 5 nolu harddiske ilişkin rapor hazırladı.

    Balyoz Davası'nın da delilleri arasında bulunan ve Gölcük Donanma Komutanlığı'nda bulunan 5 nolu harddisk ile ilgili raporun mahkemeye ulaşmasının ardından, Balyoz hükümlüleri harekete geçti.

    Geçtiğimiz günlerde yeniden yargılama talepleri reddedilen hükümlülerden Albay Hüseyin Özçaban, Ali Demir, Albay Erdinç Atik ve Yarbay Yusuf Kelleli'nin de aralarında bulundugu 12 sanık yeniden İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

    Avukat Mahir Işıkay tarafından sunulan dilekçede davaya konu dijital dosyaların suç isnat etmek üzere devlet içinde yuvalanmış bir çete tarafından oluşturulduğu öne sürüldü.

    "Kumpasın izi tespit edildi"

    İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan Poyrazköy Davası'nda hazırlanan TÜBİTAK raporuna atıf yapılan dilekçede, "Savunmalarımızda ısrarla ifade ettiğimiz sahtekarlıkları ortaya koyan, diğer bir ifade ile 'kumpasın' izlerini gösteren tespitler yapılmıştır. Bu rapor 10. Ağır Ceza Mahkemesince dikkate alınmayan başta Donanma Komutanlığı Bilirkişi Raporu olmak üzere, savunma tarafından sunulan uzman raporlarındaki bulguları doğrulamaktadır" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İnfaz dursun, yeniden yargılama yapılsın"

    "Balyoz Davası'ndaki yargılama boyunca İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi onlarca talebe rağmen bu sabit diskin incelenmesini ısrarla reddetmiştir" ifadesi yer alan dilekçede, söz konusu raporun yargılamanın yenilenmesini gerektiren delil olarak kabul edilmesi gerektiği ifade edildi.

    Yargılanmanın yenilenmesini talep eden hükümlüler, mağduriyete sebebiyet verilmemesi için infazın durdurulmasını da talep ettiler.

    Talep İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce önümüzdeki günlerde değerlendirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow