hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barış Meclisi: "Taraflar derhal ellerini tetikten çekmelidir"

    Barış Meclisi: Taraflar derhal ellerini tetikten çekmelidir
    expand

    Barış Meclisi son dönemde yaşanan olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Barış, Türkiye'nin en önemli siyasi projesi, Türkiye halklarının tek umududur. Taraflar derhal ellerini tetikten çekmeli, savaş durdurulmalıdır" denildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barış Meclisi Yöneticisi Tatyos Bebek, basın toplantısının başında kısa bir açıklama yaptı. Bebek, " Toplum barışa onay vermişken, ne yazık ki önce masa devrildi. Ardından resmen bir savaş başladı. Gerçekten 90'ları andıran çok kötü günler yaşıyoruz. Bu da nereye kadar devam edecek, bilinmezlik var. Biz bu dökülen kanları, başlayan savaşın barışa evrilmesi için çaba gösteriyoruz" dedi.

    Ardından da Barış Meclisi'nin açıklaması basın sözcüsü Hakan Tahmaz tarafından okundu."Elinizi Tetikten Çekin" diye başlayan açıklamada şu görüşler dile getirildi:

    "Ortadoğu'da etnik, din ve mezhep ekseninde süren çatışmalı kaotik durum, Türkiye'ye,  bölge politikasını gözden geçirmeyi, Kürt sorununa tarihsel bakışının ve paradigmasının radikal değişimini dayatıyor. Bizi   Ortadoğu'nun kaotik durumundan "Kürt korkusunu" yenmek   koruyabilir.  Türkiye'nin güçlenmesi için de barış elzemdir. Gerek çözüm sürecinde gerekse de öncesinde savaşın durdurulması konusunda önemli birikim, tecrübe edindik. Hatalarımızla kendi tecrübemiz ve dünya deneyimleri ışığında yüzleştiğimizde savaşı durdurmanın sorunu çözmek için ilk koşul olduğu görülecek.  Devlet aklında radikal paradigma değişikliği yaşanmadan Kürt Sorununun demokratik çözümü ve silahın toplumsal/siyasal yaşamdan çıkması oldukça zor olacağı ve zaman alacağı artık çok nettir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Taraflar ellerini tetikten çekmeli"

    Açıklama, " Taraflar derhal ellerini tetikten çekmeli, savaş durdurulmalıdır. Barış Türkiye'nin en önemli siyasi projesi Türkiye halklarının tek umududur" sözleriyle sona erdi.

    "Hükümet bunu niye yaptı?"

    Eski Devlet Bakanlarından Ziya Halis de toplantıya katılarak açıklamaya destek verdi.  Gerçekten kaygı duyulacak bir duruma doğru gidiyoruz diyen Halis sözlerini şöyle sürdürdü: Niye masa devrildi, savaş durumuna gelindi ? 7 Haziran sonrası halkın bu kararları almak için yetkilendirmediği bir siyasi iktidarın bunu yapması ayrıca düşündürücü. Etik de değil doğrusu. Niye bunu yaptı diye insan düşünüyor.

    "Kaldığı yerden devam etmeli"

    Toplantıya katılan bir başka isim de Turan Sarıtemur'du. Kendisinin Kürt olduğunu hatırlatan Sarıtemur," Bu arada yaşanan şiddet ortamını yok sayıp, tekrar analar ağlamasın siyasi felsefesine dönülmesi, kaldığı yerden devam edilmesi lazım " dedi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow