hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bartın'da sel hayatı felç etti

    Bartında sel hayatı felç etti
    expand

    Bartın'da gece saatlerinde başlayan ve 3 saat aralıksız yağan sağanak yağış sele neden oldu. Metrekareye 75 kilogram düşen yağış nedeniyle, çok sayıda ev ve işyerinde su baskınları yaşandı. Çöken istinat duvarının altında kalan 1 kişi de yaşamını yitirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bartın'da gece saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde yağış nedeniyle rögarlar taşarken, 50'ye yakın ev ve iş yeri ile çok sayıda araç sular altında kaldı. Selle birlikte biriken sular nedeniyle bazı yollar trafiğe kapanırken, belediye ve polis ekipleri suların tahliye edilmesi için yoğun çaba sarfetti.

    İstinat duvarı çöktü, 1 kişi hayatını kaybetti
    İstanbul'dan bayram tatili için Kayacılar köyüne gelen Ayhan Özdemir (32), 2 yıl önce kanserden ölen oğlu için evinde mevlit okutmasının ardından misafirleri evlerine götürdü. Daha sonra evine dönen Özdemir, evinin önüne park ettiği otomobilinden indiği sırada 3 metre yüksekliğindeki istinat duvarı çöktü.

    Duvar ile otomobilin arasında kalan ve iş makinesi yardımıyla bulunduğu yerden çıkarılan Özdemir, olay yerinde hayatını kaybetti.

    Metrekareye 75 kilogram yağışın düştüğü kentte Karabük yolu heyelan ve biriken su nedeniyle trafiğe kapandı. Ayrıca sel suları ve heyelanlar nedeniyle, Amasra, Kurucaşile ve Ulus ilçeleriyle de bağlantı kesildi.

    Kriz masası oluşturuldu
    Kentte valilik tarafından kriz masası oluşturulurken, yağışın ardından ırmak seviyesinin 2 metre yükseldiği, Bartın- Zonguldak yolu üzerinde bulunan Toptancılar Sitesi'nde de çok sayıda işyerinin sel sularından etkilendiği öğrenildi.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yağışın saat 06.00'a kadar süreceği bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow