hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Davutoğlu AK Parti Kırklareli İl Kongresi'nde konuştu

    Başbakan Davutoğlu AK Parti Kırklareli İl Kongresinde konuştu
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Birtakım perde gerisinde koalisyon çabaları var. Ne oldu? MHP ile CHP birlikte tek parti dönemini savundular, bize karşı. Şimdi CHP ile HDP arasında birtakım görüşmelerden bahsediliyor ve Türkiye'de istikrarı, siyasi istikrarı, ekonomik istikrarı tehlikeye sokacak şekilde yeni siyaset dizaynı yapma çabaları var" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kırklareli İl Kongresinde konuşan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Milli İstihbarat Teşkilatı'na "partiye karışıyor" şeklinde ithamda bulunduğunu ancak böyle bir şeyin söz konusu olmadığını aktararak, şöyle devam etti: "Kendi milletvekili cevap verdi, 'Bizim partinin karışması için Milli İstihbarat Teşkilatı'na gerek yok, zaten karışık' dedi.

    Daha kendi partisini toparlayacak becerisi yok, 'devleti ben tanırım' diyor. Biz SSK genel müdürlüğünü de biliriz Kılıçdaroğlu'nun. SSK'yı ne hale düşürdüğünü. Özellikle Trakyalı hemşehrilerime sesleniyorum bir bütün olarak, Kırklarelili hemşehrilerim, buraya gelip çözüm süreci üzerinden istismar edip, Diyarbakır'a gidip HDP ile perde arkası görüşmeler yapan bu yaklaşıma artık bir 'dur' deyin. Onlar bu memleketin birliğini beraberliğini değil, sadece AK Parti dönemiyle ortaya çıkan siyasi istikrarı yıkma peşindeler. Her türlü oyunu denediler. Gezi Parkı provokasyonlarından sonra 17 Aralık, 25 Aralık denendi ve Pensilvanya ile perde gerisinden her türlü koalisyonlar kuruldu. Dediler ki 30 Mart öncesinde, 'AK Parti Belediye Başkan Adayı'nın karşısında kim varsa onu destekleyin.' Ama millet cevabını verdi güçlü bir sesle, 'Kim ne hesap ederse etsin ben irademe ipotek koydurmam' dedi ve 30 Mart'ta bu komplolara 'dur' dedi."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "2015 seçimlerine giderken yeniden oyunlara girebilirler"

    Başbakan Davutoğlu, 10 Ağustos'ta da bir çatı aday çıkarıldığını dile getirerek, milletin bu sefer "Ben çatı falan anlamam, ben bir hareketin bir siyasetin temeline bakarım" dediğini anlattı.

    Davutoğlu, millette temeli olmayanın çatıda başarısı olmayacağını belirterek, 6-7 Ekim Kobani olaylarıyla aynı istismarın yapılmaya çalışıldığını söyledi.Son dönemde yaşanan gelişmelere dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti: "Buradan da uyarmak istiyorum herkesi. Birtakım perde gerisinde koalisyon çabaları var. Ne oldu? MHP ile CHP birlikte tek parti dönemini savundular, bize karşı. Şimdi CHP ile HDP arasında birtakım görüşmelerden bahsediliyor ve Türkiye'de istikrarı, siyasi istikrarı, ekonomik istikrarıtehlikeye sokacak şekilde yeni siyaset dizaynı yapma çabaları var. Buradan son 12 yıllık istikrar döneminde Türkiye'nin katettiği mesafeyi gören aziz milletime sesleniyorum: Sakın ola ki 2015 seçimlerine giderken rehavet içine girmeyelim. Daha önce olduğu gibi 2007 seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanlığı seçimine ipotek koymaya çalıştıkları gibi, daha sonra partimizi kapatarak Türkiye'yi istikrarsızlaştırmaya çalıştıkları gibi değişik vesayet arayışlarıyla, darbe arayışlarıyla Türkiye'deki o gelişmeye, siyasi istikrara darbe vurmak istedikleri gibi, şimdi de 2015 seçimlerine giderken yeniden oyunlara girebilirler, yeni siyaset dizaynı içine girebilirler. Bu dizayn arayışları içinde olanlar bilsinler ki geçmiş 12 yıl içinde milli irade bütün bu dizayn çabalarını, biçimlendirme çabalarını durdurmuş ve 'yeter söz de karar da milletindir' demiştir. Yine öyle diyecektir inşallah."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Papa ve Patrik nasıl barıştı?

    Komünist başkan fasulye hasadında!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow