hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Erdoğan Gezi'den sonra ilk kez Dolmabahçe Camisine geldi

    Başbakan Erdoğan Geziden sonra ilk kez Dolmabahçe Camisine geldi
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Dolmabahçe Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nde kıldı. Gezi Parkı eylemleri sırasında polis müdahalesinden kaçanların sığınmasıyla tartışmalara konu olan camide, eylemcilerin içki içtikleri ileri sürülmüştü. Polis tarafından ifadesi alınan caminin müezzini Fuat Yıldırım, içki içen görmediğini söylemiş ve sonrasında da başka camiye atanmıştı. Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerinden beri Dolmabahçe Camisine ilk kez geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cuma namazına 10 dakika kala evden çıkan Erdoğan, Avrupa yakasına geçti. Erdoğan cuma namazı için Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ne geldi. Bu daha önce ofisine yakınlığı nedeniyle sıklıkla Cuma namazlarını burada kılan Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemlerinden beri camiye ilk gelişi. Erdoğan bu camide en son 10 Mayıs 2013'te cuma namazı kılmıştı.

    Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin sert müdahalesinden kaçan protestocular Dolmabahçe Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ne sığınmıştı. İçlerinde çok sayıda yaralının da bulunduğu protestoculara burada hekimlerce tıbbi müdahalede bulunulmuş ve ilk tedavileri yapılmıştı. Sonrasında ise Başbakan Erdoğan tarafından, protestocuların "camiye ayakkabıyla girdikleri ve camide içki içtikleri" ileri sürülmüş ve miting meydanlarında da defalarca tekrar edilmişti. Erdoğan, bu iddiaların kanıtı ve görüntüleri olduğunu da söylemişti ancak, bu iddiaların doğruluğunu kanıtlayacak hiçbir görüntü bugüne kadar kamuoyuyla paylaşılmadı.

    Başbakan Erdoğan'ın bu iddialarının ardından, polis de yaralı protestocuların camiye sığınmasına izin veren müezzin Fuat Yıldırım'ı emniyete götürerek ifadesine başvurmuştu. Ancak müezzin Yıldırım, protestocuların camiye sığındıkları gece, "içlerinde yaralılar bulunduğunu ve o durumdaki insanların ayakkabılarını çıkarmalarının beklenmelerinin" doğru olmadığını söylemiş ve camide içki içildiğine de rastlamadığını söylemişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fuat Yıldırım, gördüklerini anlatmasının ardından hakkında soruşturma başlatılmış ve bu sırada da Dolmabahçe Camisindeki görevinden alınarak Kayabaşı Köyü'ne atanmıştı. Yıldırım daha sonra da yine Beyoğlu'nda bulunan Galata Arap Camisinde görevlendirildi. Yaşananların ardından Caminin imamı Halil Necipoğlu Zeytinburnu'na, Beyoğlu Müftüsü Recai Albayrak ise Karadeniz Ereğlisi'ne tayin edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow