hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında görüntü yayınlayacak

    Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında görüntü yayınlayacak
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü grup konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında görüntüler yayınlayacağını söyledi. İsrail'in Gazze'ye saldırısına hakkında konuşan Erdoğan, İsrailli bir kadın milletvekilinin "Bütün Filistinli anneler ölmeli" sözlerine ateş püskürdü ve sonra da sözü Türkiye'deki kadın örgütlerine getirerek, "Türkiye’deki kadın örgütlerine sesleniyorum sesiniz neden çıkmıyor. Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’den izin mi alamadınız?" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçim çalışmaları kapsamında Hatay'da konuştu. Erdoğan, konuşmasının başında Allah'ın Gazze’deki Filistinlilere yardımcı olmasını diledi. Konuşmasında İsrail'i "terör devleti" olarak niteleyen Erdoğan, "İsrail denilen terör devleti bir yandan Gazze’yi acımasızca vuruyor bir yandan bölge ve dünya barışını dinamitliyor. Kumsalda oynayan çocukları vuruyorlar. Ey ABD, ey batı neredesin? Türkiye, Katar, Şili, Venezuela ve son olarak Çin dışında İsrail’e tepki, gösteren ülke olmadı. Ama ülke yönetimleri sussa da halklar ayaklanıyor. İstanbul mitingimiz inşallah bunun finali olacaktır. Anadolu yakasında 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda dev mitingimizi yapacağız" dedi.

    "Sen nasıl bir kadınsın ya!"

    Bazı İsraillilerin Gazze bombardımanını izlediği görüntüleri eleştiren Erdoğan, "İsrail bomba yağdırıyor. Bazı İsrailliler de evlerin çatısına çıkıp film izler gibi izliyor. Destek veriyor. Bir İsrail milletvekili de çıkıp 'bütün Filistinli anneler ölmeli' diyor. Sen nasıl bir kadınsın ya. Yazıklar olsun yazıklar olsun…Hamileye kurşun sıkmaktan bahsediyor ya. Şu kadına bakın. Bu alçaklık nasıl izah edilebilir" diye konuştu.

    Türkiye'deki kadın örgütlerini de eleştirdi

    Erdoğan daha sonra da Türkiye'deki kadın örgütlerine yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Türkiye’deki kadın örgütlerine sesleniyorum sesiniz neden çıkmıyor. Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’den izin mi alamadınız?" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail’in yaptıklarını Hitler’in uygulamalarına benzeten Erdoğan, "İsrail’in benim bu benzetmemden mutlu olması lazım. Hitler’in sizin atalarınıza yaptığından daha beterini siz Filistinlilere yapıyorsunuz. Biz Hitler zulmüne anti semitizme elbette karşıyız. Ama biz Hitler’in izinden giden terör devletlerine de karşıyız. Kim rahatsız olursa olsun İsrail terörünü eleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

    "İpini elinde tutan efendisine söz söyleyemez"

    Erdoğan konuşmasında "Pensilvanya'daki zat" dediği Fethullah Gülen'i de eleştirdi. Erdoğan, "Dün Pensilvanya’daki zat sözüm ona 'itikaftan çıkmış' Gazze için taziye yayınlamış. İsrail’e bir cümle var mı? Yok. İpini elinde tutan efendisine elbette söz söyleyemez" diye konuştu.

    CHP'ye Reyhanlı suçlaması

    Reyhanlı'da 53 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı hatırlatan Erdoğan, CHP'yi bu saldırının içinde yer almakla suçladı. Erdoğan, şu iddialarda bulundu:

    "Reyhanlı’da 53 kardeşimizi şehit ettiler. Bu saldırıda dışarıdaki alçaklar kadar içerideki hainler de yer aldı. Kim vardı bunların içinde CHP vardı. Ama benim Hataylı kardeşim bir oldu sabretti bu alçakça provokasyonu aştı. Biz Ortadoğu’daki çatışmaların hiçbirinde taraf değiliz. Mezhepler dinler arasında taraf tutmadık. Biz tarafız, nerede, hakkın yanında tarafız. Biz sadece adalet ve barışın yanındayız. Hakkın mazlumun yanındayız. Nedir o iş? Yok Şia yok Sunni. Şia’nın ileri gelenlerine şunu söyledim: 'Bırakın şu Şia’yı Sünniliği. Suriye’de 200 bin insan öldürüldü. Siz bunu yapan adama hala katil olarak bakmıyorsunuz.' Mezhep aşkına bir katil savunulabilinir mi? Onun yanında olunabilir mi? Ama Kılıçdaroğlu gibiler olur. 3,5 yıldır Suriyeli kardeşlerimize kapımızı açık tuttuk. Bunun bazı şehirlerimizde sıkıntı yarattığını biliyoruz. Ama dost zor zamanda belli olur. Şimdi yardım etmezsek yarın aynı şey bizim başımıza gelirse ne yapacağız. Osmanlı’nın torunu olmak kolay değil. Tarihi bir sorumluluğumuz var. Suriye’deki bu zulüm ilelebet devam etmeyecek. Suriyeli misafirler evlerine dönecek. İşte o zaman bize ensar olmanın gururu kalacak. Esed yanlılırı ve CHP’liler çeşitli şehirlerde provokasyon yapmanın gayretinde. Sakın onlara fırsat vermeyelim."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına tepki gösteren seçmenlerine yönelik sert sözleri de Erdoğan'ın gündemindeydi. Erdoğan, "Bakın ben CHP’nin genel müdürü gibi 'tıpış tıpış gidin' demiyorum. O kibirli üslup bize yakışmaz. Sandığa gidin ve yeni Türkiye’nin inşasına mührünüzü vurun" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Grup konuşmamı izleyin”

    Erdoğan, vatandaşların Salı günü 11:30’da TBMM'de yapacağı grup konuşmasını da özellikle izlemelerini istedi. Erdoğan, "Orada bazı görüntüleri izleyeceksiniz. Bu CHP Genel Müdürünün SSK Genel Müdürün nasıl iş yaptığını hastanelerimizin ne durumda olduğunu göreceksiniz" dedi.

    İhsanoğlu'na "ithal aday" dedi

    Konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Erdoğan, muhalefetin "10 Ağustos geçse de şu işten kurtulsak" dediğini öne sürerek, Ekmeleddin İhsanoğlu için "ithal aday" dedi. 9 partinin bu adayı desteklediğinin söylendiğini bildiren Erdoğan, "Bu partilerden 7'sinin oy toplamı yüzde 1'i bile bulmuyor. 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz" derken, ağırlıklı olarak MHP seçmenlerine seslendi, bu partinin çatı adayı belirlemesini eleştirdi.

    "Suriyeliler evlerine dönecek"

    Ortadoğu'daki çatışmalarda taraf olmadıklarını söyleyen Erdoğan, bombalardan kaçanlara 3.5 yıldır kapılarımızı açtığımızı, bazı illerde bunun sorunlar yarattığını bildiğini de söylerken "Er veya geç Suriyeli misafirlerimiz evlerine döneceklerdir. Ensar olmanın gereği budur" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'a Hatay'da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da eşlik etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow