hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Erdoğan: Sen ne biçim kadınsın

    Başbakan Erdoğan: Sen ne biçim kadınsın
    expand

    Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Erdoğan Ordu'da düzenlediği mitingde konuştu. Erdoğan, "Bütün Filistinli anneler ölmeli" diyen İsrail kadın milletvekiline, "Sen ne biçim kadınsın" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Erdoğan Ordu'da düzenlediği mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Gazze-İsrail konusunun yanı sıra, rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında da yorum yaptı. Erdoğan'ın en sert sözleri, "Bütün Filistinli anneler ölmeli" diyen İsrail kadın milletvekiline oldu.

    "Kahsolsun İsrail" sloganları altında konuşmasını sürdüren Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:
    "Terör devleti İsrail bir kez daha Gazze’ye saldırdı. Masum çoçukları, kadınları, insanları plajda oynayan çocukları katletmeye başladı. Bir İsrail kadın milletvekili çıktı, 'Bütün Filistinli anneler ölmeli’ dedi. Sen ne biçim kadınsın. Kadın hakları derneklerinden ses çıkıyor mu? Çıkmıyor çünkü aynı ziyniyetin sahipleri. Bunlar analığa da karşı olanlar. Bir tişört yaptırmışlar. Üzerinde hamile çarşaflı müslüman bir kadının resmi var. Altına bir atış iki vuruş. Yani Müslüman kadının karnına ateş et bir kurşun iki can demişler. Bu adiliktir, alçaklıktır, namussuzluktur. Nefret ediyorum, lanet ediyorum. Bunlarda vicdan yok. Şeref, izzet, haysiyet yok. Sabah akşam Hitlere söverler ama barbarlıkta Hitleri dahi geçtiler. ABDliler Hitler benzetmeme şaşıyor. Size ne, sen ABD’sin İsraille ne alakan var. İnsanlar öldürülüyor. İsrail’in savunma hakkı var diyor. Orantısız güç kullanıyor. İsrailli kaç kişi öldü. Bir kişi, kaç Gazze’li öldü 300’ü aştı. Neyi savunmasını kullanıyor. Atom bombası dahi, uçak, füze herşeyi var. Ey Filistinli senin silahın olmayacak. O neyle kendini savunacak. Tünelleri bombalayarak kaldıracağım diyor. Böyle adeleti olmayan  dünya olur mu. Batsın bu dünya. Orhan baba ne için söylüyor, adeleti olmayan dünya için söylüyor. Türkiye’deki musevilere herhangi bir tavrı ben doğru bulmuyorum. Tüm bunlara rağmen onlar bu ülkenin vatandaşıdır. Onlar  burada bizim güvencemiz altında. Bizim herdefimiz İsrail’in zalim yönetimidir." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhatefetin çatı adayını eleştirerek, "Bu millet 10 Ağustos’ta Çankaya’ya saksı seçmiyor, vazo seçmiyor. Devletin başı, başkumandan seçiyor. Anayasanın verdiği yetkiler var, bunları kullanacak. Ama en ufak bir mesuliyet almamış kişilerden cumhurbaşkanı olur mu? Bunların hayatı monşer olarak geçmiş. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlardan bir şey olmaz. Damdan düşmedikleri sürece bunlardan bir şey olmaz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bugün Samsun Çarşamba Havalimanı’na inen ve buradan da helikopter ile Ordu’ya geçen Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 30 bin kişiye hitap etti. "Milletin adamı Erdoğan" sloganları ile karşılanan Başbakan Erdoğan, "4 ay önce 24 Mart’ta Ordu’ya geldim yine muhteşemdi. O gün ne dedik. Maşallah Ordu, ’Karadeniz gibi kükrüyor’ dedik. Ordu tıbkı dereleri gibi ’gürül gürül çağlıyor’ dedik. Ordu ’tarih yazmaya hazırlanıyor’ dedik. 30 Mart’ta Ordu kükredi mi, çağladı mı, tarih yazdı mı? Allah sizlerden razı olsun. Büyükşehir Ordu büyük karar verdi.  20’de 20 yaptı. Firesiz maşallah. 2011 seçimlerin Ordu bize yüzde 60 oranıyla destek vermişti. Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Ordu yüzde 60’ın da üzerine çıkacak. Dayatmayla milletin önüne konulan adaylara oy yok ben bunu biliyorum" diye konuştu.

    "Cumhurbaşkanı Erdoğan" sloganları ile konuşması kesilen Başbakan Erdoğan’ın, "Ordu yeni Türkiye’ye evet mi? Büyük Türkiye’ye evet mi Ordu? Güçlü Türkiye’ye evet mi Ordu? 2023 hedeflerine evet mi Ordu? Eski Türkiye’nin kapılarını kapıtıyor muyuz? Milletin adayını Cumhurbaşkanlığına taşıyor muyuz Ordu? Kim o aday kim?" şeklindeki sorusuna miting alanındaki kalabalıktan "Tayyip Erdoğan" yanıtı geldi. Bunun üzerine Erdoğan, "Maşallah. Ordu’da bu iş bitmiştir. Ordu ’tamam inşallah’ diyor. Bakın Türkiye genelinde bu iş bitti. Türkiye’de 10 Ağustos’un rengi zaten belli. Yaptırdığımız araştırmalar, yoklamalar 10 Ağustos’ta kimin iş başına geleceğini gösteriyor.  Yüzde 51 yeter mi? Biz milletimizden çok daha güçlü destek bekliyoruz. İnanıyorum, CHP’li, MHP’li vs. kardeşlerimizin partilerinin dayatma adayına güçlü bir tepki göstermelerini bekliyorum" diyerek şöyle devam etti:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "CHP içinde cumhurbaşkanı adayı olacak bir tane isim bulamadılar. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı için aranan vasıfları sayıyor. Bu vasıflarda bir tane adam yokmuydu. Şecaat arz ederken sirkatin söylüyor. Sende yok mu sen niye çıkmıyorum. Kendini tanımlıyor, ben buyum diyor. Koskaca MHP teşkalatı içinde cumhurbaşkanı adayı olacak bir tek kişi çıkaramadılar mı? Evet çıkaramadılar. Niye talimatı seçmenden almazlar, teşkilattan almazlar. Bunlar talimatı başka odaklardan, başka çevrelerden alıyorlar. Bunlara bir aday dayattılar. CHP, MHP yönetimi boyunlarını bükük kabul ettiler. Ne diyor CHP Genel Müdürü ’tıpış tıpış bu adaya oy vereceksiniz’ diyor. Kendisi yanına Bahçeli’yi de alıp tıpış tıpış oy verir. Bu seçmene dayatma yapamaz. İlkelerini, iradelerini ayaklar altına alıyorlar, Pelsinvanya ihanet şebekesinin dizinin dibine oturuyorlar. Her türlü yalana, harakete çanak tutuyorlar."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhalefete yönelik eleştirilerini sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bunların bu ülkede iktidar olma gibi bir dertleri yok. Halk arasında güzel bir söz vardır; ’Makaram sarı bağlar, kız söyler gelin oynar’ Bunların durumu bu. 10 Ağustos’da yeni Türkiye kuruluyor. Muhalefette kendini yenilemek zorunda. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet bunları rahatsız ediyor. Niye, biz tek millet derken, bu ülkede Türküyle, kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle, romanıyla biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Tek millet, kardeşlerim sizin etnik yapınız bu olabilir, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tek milletiz. İki, tek bayrak. Alternatif bayrak olamaz. Rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin simgesi. Bu HDP’liler kongrenizde salona Türk Bayrağı asamadınız. Sizin parlementoda ne işiniz var. Bu parlemento Türkiye Cumhuriyeti’nin parlementosu. Beyler rahatsız olmuşlar. Beni eleştiriyorlar. Kesenizde ne varsa söyleyin, bu millet sizi affetmez. Tek vatan diyoruz. Kendilerine göre ameliyat operasyon asla ve asla bunun bedeli çok ağır olur. Bayrak direklerine tırmananlar vardı. Şimdi iniyorlar. Devam ederlerse inmeye de devam ederler. Bunun bedenini ağır öderLer. Bu bayrak hiçbir zaman yere inmedi inmeyecek" diye konuştu.

    Hakkari’ye havalimanı yapıldığını hatırlatan Başbakan Tayyip Erdoğan, "Şimdi çıkmış adayın biri, benim görevim o işlerle uğraşmak değil diyor. Bu millet 10 Ağustos’ta Çankaya’ya saksı seçmiyor, vazo seçmiyor. Devletin başı, başkumandan seçiyor. Anayasanın verdiği yetkiler var, bunları kullanacak. Ama en ufak bir mesuliyet almamış kişilerden cumhurbaşkanı olur mu? Bunların hayatı monşer olarak geçmiş. ’Yok şunu yaptım bunu yaptım’ diyor. Yaptığın hiçbir şey yok. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlardan bir şey olmaz. Damdan düşmedikleri sürece bunlardan bir şey olmaz. Biz damdam düştük. Şu mübarek Ramazan günlerinde dertliyiz. Mahsunuz. Filistin’den maalesef içimizi acıtan haberler alıyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow