hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan savcının rehin alınması nedeniyle bakanlarla toplantı yaptı

    Başbakan savcının rehin alınması nedeniyle bakanlarla toplantı yaptı
    expand

    Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın adliyedeki odasında rehin alınmasına ilişkin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Adalet Bakanı Kenan İpek ile acil toplantı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Genel Merkezi'nde seçim çalışmalarını sürdüren Davutoğlu, bugün yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarından bilgi aldığı sırada, İstanbul'da Berkin Elvan soruşturmasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz rehin alındı.

    Bunun üzerine, Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Adalet Bakanı Kenan İpek ile acil bir araya geldi. Başbakan Davutoğlu bu toplantıya seçim nedeniyle görevlerini bırakmak zorunda kalan eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı da çağırdı. 

    Saat 15.30 sıralarında başlayan toplantı yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. Başbakan Davutoğlu toplantıda, olayla ilgili bilgi aldı. Çağlayan Adliyesi'ndeki emniyet yetkililerinden de telefonla son duruma ilişkin bilgi alındı.

    Başbakan Davutoğlu, bu toplantının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarından da elektrik kesintileriyle ilgili bilgi aldı. Ancak bu konuya ilişkin hiçbir açıklama yapılmadı. Davutoğlu, sabah saatlerinde partisinin grup toplantısı öncesinde "Terör de dahil olmak üzere tüm ihtimaller değerlendiriliyor" demişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Berkin Elvan davasına bakan savcı odasında silahla rehin alındı

    "Berkin'in kafasına sıkan çeviğin ellerinden öperim" sözüne verilen hapis cezası ertelendi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow