hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Bazı illerde MHP-CHP koalisyonu açıkça görülüyor"

    Bazı illerde MHP-CHP koalisyonu açıkça görülüyor
    expand

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, muhalefet partilerinin seçim ittifakı yaptıklarını belirterek, "Bütün illerin araştırmaları elimizde, takip ediyoruz" dedi. Atalay, “Sadece CHP, MHP ittifakı değil, paralel yapı da biliyorsunuz onlarla beraber. Hatta belli yerlerde BDP de ittifakın içine giriyor. Hepsi birlikte" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atalay, Kırıkkale'de vali Ali Kolat, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda karşılandı.

    Atalay, burada bir gazetecinin, "yerel seçimlerde CHP ve MHP’li seçmenlerin birbirlerini destekleyecekleri yönünde medyada çıkan iddialara ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi:

    “Sadece CHP, MHP ittifakı değil, paralel yapı da biliyorsunuz onlarla beraber. Hatta belli yerlerde BDP de ittifakın içine giriyor. Hepsi birlikte. Dikkat edilecek olursa dün bir gazetede hangi illerde hangi partiye oy verilmeli diye bir liste yayınlandı. Açıkça böyle şeyler yapıyorlar. Orada diyor ki her ilde AK Parti’ye karşı, hangisi güçlü ise o. Bazı illerde CHP, bazı illerde MHP. BDP’nin güçlü olduğu illeri yazmamış ama altına not konulmuş. Burada yazılmayan illerde de AK Parti adayı karşısında hangisi güçlü ise ona oy verin diyor. Onu paralel yapı ile birlikte hazırladıkları ve o gazetede o haberin o şekilde çıktığı yönünde akşam bana bilgiler geldi. Dolayısıyla bu koalisyonu genişletmek lazım. Bunların hepsi ortak şekilde 'AK Parti’yi nasıl zayıf düşürürüz' çalışması içinde. İl, il de biz takip ediyoruz. Bütün illerin araştırmaları elimizde, Genel Merkezimizde o analizler yapılıyor. Bugün yine toplantımız var. İl araştırmaları geliyor. Bazı illerde o MHP-CHP koalisyonu zaten şu anda açık şekilde görülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mesela Kütahya’da, araştırmada daha bu oy sandığa gidilmedi daha araştırmada bile CHP’nin daha önceki oyları erimiş, CHP tercihi hiç yok duruma gelmiş, oyların hepsi MHP’ye veriliyor. Yani bu koalisyon bazı illerde şu an görülüyor. Biz onu takip ediyoruz. Milletin bu konudaki basiretine de çok güveniyoruz. Onlar deneseler bile bu koalisyonu bunu partilerin tabanı, MHP’li kardeşlerimiz birçok yerde bunun ne kadar acı bir şey olduğunu siyasi kimlikleri ile ne kadar ters düştüklerini zaten görecekler ve öyle onların hesap ettiği gibi, sandığa o koalisyonlar yansımayacak. Göreceksiniz. Biz öyle görüyoruz."

    Başbakan Yardımcısı Atalay, İstanbul ve Tunceli’de dün gece yaşanan olaylar ile ilgili soruyu ise “Üzücü bir durum. Bunu biliyorum. Polisimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Ama bu kadar olaylar olunca bir yerlerde onun içinde kazalar oluyor, can kayıpları oluyor. Hiçbir can kaybını arzu etmiyoruz” diye cevapladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow