hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belarus'a 2 Haziran'da vize kalkıyor

    Belarusa 2 Haziranda vize kalkıyor
    expand

    Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh, Türk vatandaşlarının 2 Haziran'dan itibaren ülkesine vizesiz girebileceğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savinykh, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) düzenlenen "Belarus Türkiye Yatırım ve İşbirliği Olanakları Semineri"nde yaptığı konuşmada, " 2 Haziran'dan itibaren Türk halkı vizesiz olarak Belarus'a gidip gelebilecek. İki ülke arasındaki ticaret bu anlaşma ile daha da artacak" dedi.

    Türkiye ile Belarus arasında ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin gelişmesini arzu ettiklerini kaydeden Andrei Savinykh, ülkesinin Kırgızistan ve Kazakistan ile Gümrük Birliği anlaşması bulunduğunu, önümüzdeki süreçte Orta Asya ülkelerinin de katılımıyla birliğin sınırlarının büyüyeceğini ifade etti.

    Türk iş adamlarını gelişen bu pazarlarda yer almaya çağıran Savinkyh, Türkiye ile daha
    önce imzalanan vize anlaşmasının 2 Haziran 2014'te yürürlüğe gireceği dile getirerek, "Geçtiğimiz cuma günü Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile toplantı yaptık. 29 Aralık'ta Türk hükümetinden resmi işlemleri tamamlamasını istemiştik. Türk hükümeti resmi işlemleri tamamladı. 2 Haziran'dan itibaren Türk halkı vizesiz olarak Belarus'a gidip gelebilecek. İki ülke arasındaki ticaret bu anlaşma ile daha da artacak" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar ise iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesini sağlayacak vize muafiyeti anlaşmasının bir yılı aşkın bir süredir yürürlüğe girmediğini hatırlatarak, şunları söyledi:

    "İki ülke arasında 2013 yılında vizesiz seyahat anlaşması imzalandı. Büyükelçi Savinykh, anlaşmanın 2 Haziran'da yürürlüğe gireceğini açıkladı. Vize anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle malların serbest dolaşımının yanında iş adamlarının da rahatça seyahat edebilmeleri iki ülke arasındaki ticaret ve sanayiyi olumlu etkileyecektir. Belarus, Minsk, Magilov ve Grodno'yu serbest bölge ve endüstri bölgesi olarak ayırdı. Bu bölgelerde 3 Türk firmasının yatırımı var. İzmir'de İndeks firması ile Belarus'lu kamyon bir firmasının
    yatırımı var. Bu sayıyı arttırmak, Türkiye'de ortak yatırıma imza atmak için ilişkilerin artırılması gerekiyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow