hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Beşiktaş maçındaki 2 kesinti jeneratör arızası"

    Beşiktaş maçındaki 2 kesinti jeneratör arızası
    expand

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul'da oynanan Beşiktaş-Tottenham maçında 2 kez yaşanan elektrik kesintisinin şebekeden değil, Olimpiyat Stadı'nın jeneratöründen kaynaklandığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Taner Yıldız, DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) yaptığı özel açıklamada, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda elektriklerin kesilmesi nedeniyle 2 defa 8'inci ve 90'ıncı dakikalarda duran Beşiktaş-Tottenham karşılaşması hakkında açıklamalarda bulundu.

    Enerji hatlarındaki arızanın sebep olduğu öne sürülen kesinti hakkında bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, kesintinin Olimpiyat Stadı'ndaki jeneratör arızası sonucu meydana geldiğini vurgularken şunları söyledi:

    "Ulusal ve uluslararası hele hele böylesi önemli karşılaşmalarda ve canlı yayınlarda stadların bulunduğu bölgelerde herhangi bir enerji kesintisi yaşanmasın diye, maç bitimine kadar ayrı bir ekiple önlem alıyoruz.

    Beşiktaş-Tottenham maçında iki kez yaşanan elektrik kesintisi jeneratör arızasından kaynaklandı. Stadın aydınlatılması bu yolla yapılıyor. 10 saniyelik kesinti halinde bile ampullerin civalı oluşu nedeniyle aydınlatma 12 dakika sonra gerçekleşiyor.

    Elektrik alamadığımız maçlar!

    Maçtaki kesintiyi Scada dediğimiz uzaktan takip sistemiyle gözledik. Şehir şebekesinden elektrik akımı, Olimpiyat Stadı'nın jeneratörüne kadar sorunsuz olarak geldi. Sorun bizden kaynaklı olsaydı, orayı destekleyecek, şebekeyi güçlendirecek sistemi kurardık. Ancak stada elektrik girişi normaldi. Yani sorun şebekeden değil, stad jeneratöründen kaynaklandı."

    "2 defa spor bakanıyla konuştum"

    Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç da, stattaki elektrik kesintileri sırasında Bakan Yıldız'ı telefonla aradı.

    Bakan Yıldız, Bakan Çağatay'a görüşmede sorunun elektrik şebekesinden değil, jeneratör arızasından kaynaklandığını söyledi.

    Beşiktaş - Tottenham : 1-0 MAÇ ÖZETİ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow