hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşir Atalay: "TİKA ve AFAD Gazze'ye insani yardım götürüyor"

    Beşir Atalay: TİKA ve AFAD Gazzeye insani yardım götürüyor
    expand

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara ilişkin, "devlet terörü" nitelemesinde bulundu ve TİKA ve AFAD'ın bölgeye insani yardım götürdüğünü açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atalay, partisinin il başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada, İslam coğrafyasında çok üzücü olaylar cereyan ettiğini ve özellikle mübarek Ramazan ayı içerisinde Gazze'de yaşananların kendilerini çok yakından etkilediğini, üzdüğünü ve düşündürdüğünü söyledi.

    Bu konuda insani yardımlarla ilgili yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Atalay, "Bölgeye insani yardım iletme konusunda hem TİKA hem AFAD yoğun bir çalışma içerisinde ve oraya yardımlar götürüyoruz, ulaştırıyoruz. Kimi Birleşmiş Milletler (BM) kanalıyla kimi kendi bulduğumuz imkanlarla. Bir yandan da siyasi çalışmalar, girişimler sürüyor. İsrail'in bu yaptığı yeni değil, İsrail şu anda tam bir devlet terörü uyguluyor ve BM'ye rağmen uluslararası camianın bütün tepkilerine rağmen yine o kendi gayriinsani politikasını sürdürüyor. Bu da bütün dünyanın gözleri önünde oluyor. Dünya da bütün bunları herhalde görüyor ve ders alıyor" ifadesini kullandı.

    Atalay, bu konularda Dışişleri Bakanlığı'nın ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ve çalışmalarının olduğunu belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan'ın ve Dışişleri Bakanı'nın sürekli Halid Meşal ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüştüğünü anlatan Atalay, Türkiye'nin bu konuda en aktif ülkelerden biri olduğunu ifade etti.

    Atalay, mübarek Ramazan ayında oradaki insanların acılarını paylaştıklarını belirterek, "Onlara yardım ulaştırmak için çalışıyoruz. Bu konuda inşallah en ileri şekilde alınacak tedbirleri hükümet olarak alıyoruz. Dünyanın bunları görmesini bekliyoruz. Başbakanımızın dün dünyaya çağrısı vardı" dedi.

    İsrail ordusu kara harekatına böyle hazırlanmış
    İsrail'den Gazze'ye kara harekatı!

    Fehim Taştekin Gazze'de yaşananları anlattı

    Malezya uçağının düşme anı amatör kamerada

    Malezya uçağı düştükten hemen sonra bu konuşmayı yapmışlar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow