hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bıçaklı eşinden kadını kurtaran kahramana teşekkür belgesi

    Bıçaklı eşinden kadını kurtaran kahramana teşekkür belgesi
    expand

    Denizli'de şiddet gördüğü için boşanmak istediği eşi tarafından sokak ortasında defalarca bıçaklanan kadını eline geçirdiği kovayla kurtaran ve davranışıyla 'kahraman' ilan edilen Mevlüt Tuğan'a, Vali Şükrü Kocetepe teşekkür belgesi verdi. Vali Kocatepe, Tuğan'ın gösterdiği duyarlılıkla ülkenin takdirini kazandığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen pazartesi günü Pelitlibağ Mahallesi'nde meydana gelen olayda, öfkeli koca 43 yaşındaki Davut Özdağ kendisinden boşanmak isteyen dört yıllık eşi Ayşe Özdağ'ı bıçaklamaya başladı. Bu sırada eline geçirdiği kovayla kadını kurtaran 38 yaşındaki Mevlüt Tuğan, ülkenin takdirini kazandı. Vali Şükrü Kocetepe davranışı nedeniyle ödüllendirmek amacıyla evli ve iki çocuk babası olan tekstil işçisi Tuğan'ı makamında ağırladı.

    Böyle kurtarmıştı

    Bıçaklı eşinden kadını kurtaran kahramana teşekkür belgesi

    Tuğan'ın canını tehlikeye atarak Ayşe Özdağ'ı ölümden kurtardığını söyleyen Vali Kocatepe, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diledi. Bu tür olaylara müdahale etmenin risk teşkil ettiğini belirten Vali Kocatepe, Tuğan'ın ülkenin takdirini kazandığını söyledi. Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini hatırlatan, yaşanan bu tür olayların batıda olumsuz algılandığını kaydeden Vali Kocatepe, "Ekonomik yönden, kültürel yönden, sosyal yönden eksikliğimiz yok, fazlamız var. Bu tür olaylar bizim önümüze çıkarılıyor. Sanki ülkemizde insan hakları yönünden eksiklikler varmış gibi aile hakları, aile hukuku gibi mevzuatımızda medeni olmayan düzenlemeler varmış gibi algılamalar yaratılıyor. Batı da böyle değerlendirmeler yapılıyor. Erkeğin sanki kadına karşı fiili bir saldırı da bulunması bir hakmış gibi yasalarda da hoş görülüyormuş gibi gerçek olmayan bir algı oluşturulmaya çalışılıyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de üç Müslüman genç başlarından vurularak öldürüldü

    Bir ayda 279 vaka
    Kadına yönelik şiddet hakkında değerlendirme yapan Vali Kocatepe, Denizli'de 2014 yılında kadına karşı 2 bin 638 şiddet olayı meydana geldiğini belirterek şunları ifade etti: "Valilik ve adli birimler tarafından işlemler yapılmış. 2015 yılının Ocak ayında yani bir aylık sürede 279 kadına şiddet olayı var. Bunları üzüntüyle ifade ediyoruz. Birimler tarafından kadına karşı 1588 aktif dosya takip ediliyor. Şu anda kadın sığınma evinde 94 kadın misafir var. 2014 yılı ve 2015 ocak ayında çocuklarıyla birlikte 360 kadın konuk evinde kalmak için başvurmuş."

    "Beni kan tutar ama..."
    Vali Kocatepe'den sonra konuşan Mevlüt Tuğan, amacının kahramanlık yapmak olmadığına vurgu yaptı. Kadının hayatını kurtarmak için müdahale ettiğini söyleyen Tuğan, olayı şöyle anlattı:
    "Olay nedeniyle çok üzüntü yaşadım. Kadınımızı bu halde görmek benim kanımı donduruyor. Biz Türk toplumu olarak aile bağları güçlü bir toplumuz. Toplum olarak bu tür olaylara karşı daha özverili olmalı ve yaşanmaması için elimizden geleni yapmalıyız. O an hala gözümün önünden gitmiyor. Kadını o halde çaresiz görünce kendi canımı düşünmeden müdahale ettim. O anda onunla göz göze gelince beni kurtar diye bağırıyordu. Beni kan tutar ama ben direkt kadını kurtarmak istedim."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuşmaların ardından Vali Kocatepe, Tuğan'a teşekkür belgesini verdi.

    Öte yandan, hastanede tedavisi süren Ayşe Özdağ'ı sosyal hizmet uzmanı ve psikolog eşliğinde Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ziyaret etti. Altın'ın Özdağ'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın selamını ve destek mesajını ilettiği öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow