hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bir günde 4 kişiyi öldüren sanık hakkında karar

    Bir günde 4 kişiyi öldüren sanık hakkında karar
    expand

    İstanbul'da aynı gün içinde ablası dahil 4 kişiyi öldüren sanık Deniz Şahin, biri ağırlaştırılmış olmak üzere 4 kez müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Deniz Şahin ve avukatı katıldı. Duruşmada, maktuller Yaşar Deli ve Aziz Caner'in eşleri ile avukatları da hazır bulundu.

    Duruşmada son savunmasını yapan sanık Deniz Şahin, 4 cinayeti de işlediğini kabul ederek, "Maktullerden Yaşar Deli'yi tanırım. Ağabey dediğim bir şahıstır. Aziz Caner de kardeşim gibi bir arkadaşımdır. Harun Koçalı da arkadaşımdı. Songül de ablamdır. Dördünü de ben öldürdüm ancak neden öldürdüğümü bilmiyorum. Her şey bir anda oldu, hatırlamıyorum" diye konuştu.

    Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Murat Dalkuş, Şahin'in kız kardeşi Songül Polat ve diğer 3 kişiyi vurduğunu ifade ederek, sanık Şahin'in, ablası Songül Polat'ı "kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, diğer 3 kişiyi ise "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Ablam yüzünden 'namus cinayeti' diye öldürdüm"

    Savcının mütalaasına karşı beyanı sorulan sanık Şahin, paranoyaklık yaşadığını öne sürerek, "Ablam yüzünden 'namus cinayeti' diye öldürdüm" dedi.

    Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Şahin'i, ablası Songül Polat'ı öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti.

    Sanık Şahin'i, maktuller Aziz Caner Emre, Yaşar Deli ve Harun Koçalı'yı öldürmekten ise 3 kez müebbet hapis cezasına çarptıran heyet, sanık Şahin'i "ruhsatsız silah taşımak" suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

    Mahkeme heyeti, "sanığın olumsuz sosyal ilişkileri, aynı tür suçları birden fazla işleyiş biçimi ve yargılama sırasında pişmanlık gösterir bir davranışının bulunmayışı"ndan verilen cezalarda herhangi bir indirime gitmeye gerek olmadığına da karar verdi.

    Olayın geçmişi

    İstanbul'da 21 Ağustos 2013'te Yedikule Mahallesi Mermer Kule Sokak'ta 37 yaşındaki Songül Polat otomobilinde, 26 yaşındaki Aziz Caner Emre ilk olaydan bir saat sonra Seyit Ömer Mahallesi Silivrikapı Caddesi'ndeki bir handa arkadaşına ait odada silahla vurularak ölü bulunmuştu.

    Bu cinayetlerden kısa süre sonra da Kocamustafapaşa Meydanı'nda 39 yaşındaki Yaşar Deli, uğradığı satırlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Aynı gün Esenyurt'ta Harun Koçalı öldürülmüştü. Bu 4 cinayete ilişkin Deniz Şahin gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Deniz Şahin hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez de müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow