hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum Akyarlar' da yangın kabusu

    Bodrum Akyarlar da yangın kabusu
    expand

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik alanda çıkan ve bazı sitelerdeki villaların bahçesine de sıçrayan yangın tatilcilere korku dolu anlar yaşattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bodrum'un Turgutreis mahallesi  Akyarlar mevkisinde makilik alanda çıkan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü.

    İlerlediği yönde bazı villalarında bahçesine sıçrayan yangında yazlıkçılar ve tatilciler korku dolu dakikalar yaşadı.

    Sitelerdeki evlerde oturanlar jandarma ekiplerinin de yardımıyla tahliye edildi.

    Akyarlar ve yakın çevresinde gökyüzü dumanlarla kaplanırken sitelerde dumanlar arasında kaldı.

    Yangına havadan bir yangın söndürme uçağı, karadan ise çok sayıda itfaiye ekibi ve Milas Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 6 arazoz 40 orman işçisiyle müdahale edildi.

    Yangın bölgesinde bir otelin personel lojmanları yanmaktan son anda kurtarılırken bir baraka ve bir kümes yanarak kül oldu. Yangında dumandan zehirlenme tehlikesi geçirenler olacağı ihtimali karşı bölgeye birde ambulans sevk edildi.

    Yangın ilk belirlemelere göre yaklaşık 10 hektarlık alanda etkili oldu. Güneybatı yönünde yönünden ilerleyen yangının Begonvil sitesine sıçramaması için ekiplerin  mücadele etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tatilciler  saatlerce duman altında kaldı evlerin bahçelerine kadar giren alevler nedeniyle kedi ve köpeklerini alan hayvan sahipleri bulundukları site ve villaları terk etmek zorunda kaldı.

    3 saatte kontrol altına alındı

    Akyarlar'da çıkan yangın üç saatte kontrol altına alınabilirken şiddetli rüzgarın etkisi ile alevler Umut, Mercan ve Begonvil sitelerinde evlerin bahçelerine kadar girdi.

    Alevlerin evlere yaklaşması imle kedi ve köpeklerine alan tatilciler evleri boşalttı. Umut sitesinde yaşayan 60 yaşındaki Yaşar Erdoğdu “Makilik alanda çıkan yangın birden büyüdü kimse bu kadar büyüyeceğini tahmin edemedi. Alt yapının ve yolların yetersiz olması nedeniyle müdahalede güçlükle yapılabildi evler yanmaktan son anda kurtulurken, bazı vatandaşlar müdahale sırasında dumanlardan etkilenerek baygınlık geçirdi ve ambulanslarda tedavi altına alındı. Önemli olan can ve mal kaybı olmaması tedbiren bazı evleri ve yaşlıları boşalttık, ancak şimdilik tehlike geçti, yinede soğutma çalışmaları devam ediyor" dedi.

    Bu arada denizden su alan yangın söndürme helikopterlerinden birinin aşırı fırtına nedeniyle zor anlar yaşadığı ve havada yalpaladığı görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ederken yaklaşık on hektarlık makilik alanın zarar gördüğü belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow