hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum'daki fiyatlar cep yakıyor

    Bodrumdaki fiyatlar cep yakıyor
    expand

    Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde turizm sezonunda restoran ve lokantalarda uygulanan yüksek fiyatlara tepki gösteren Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, 5 kişilik bir İngiliz ailenin döner ekmeğe talim ettiğini öne sürerek "İki şişe maden suyunu 30 liraya satıyorlar, acil önlem alınmazsa Bodrum'u bitirirler''dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bodrum İlçesi'nde yiyecek içecek satışı yapılan lokanta, restoran, kafeteryalarda uygulanan yüksek fiyat politikası turisti de ticaret erbabını da isyan ettirdi. Belediye ve Ticaret Odası'na çok sayıda şikayet yağdığı belirtildi. Son bir ay içerisinde aşırı fiyattan rahatsız olan yerli ve yabancı turistlerden gelen şikayetlerin arttığını belirten Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, "Şikayetleri yüzümüz kızararak dinlemek durumunda kalıyoruz. 2006 yılında bu konu ile ilgili raporlar tutup, sektörün sınıflara ayrılarak fiyatlarının belirlenmesine ve buna aykırı davrananların cezalandırılmasını istedik. Bu esnaf bindiği dalı kestiğinin farkında değil. 30 TL'ye su böreği, 15 TL'ye maden suyu mu olur? Üç kişilik bir aile akşam yemeğini 1500 TL'ye yerse nasıl tatil yapar? Bunu yapanlar sektörün her kesimine büyük zarar veriyor.

    İDO'dan sefer iptalleri

    İki şişe maden suyunu 30 liraya satıyorlar, acil önlem alınmazsa Bodrum'u bitirirler. Belediye, esnaf odası ve meslek kuruluşları ile acil toplantı yapıp gerekli sınıflandırmaların ayrıca yiyecek içeceklerin alt ve üst sınırlarının belirlenmesini sağlamaktan başka çaremiz yok" dedi.

    Bodrum'da yaz sezonunda restoran ve lokantalarda uygulanan yüksek fiyatlara bir tepki de Bodrum Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (BESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Engin Ali Kaplan'dan geldi. BESİAD Başkanı Kaplan, "Bodrum'un ticari hayatı yapılacak istatistiklerle, ruhsat sınırlamaları, fiyat denetimleri ile stabil yani bilinen bir düzeye gelmediği sürece bu sıkıntıları hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bodrum'un marka değerine zarar vermeyi sürdüreceğiz. Sivil toplum örgütleri, dernekler odalar ve devlet kurumları bir araya gelerek sektörlerle yaptırım zorunluluğu olan kararlar almadıkça turisti kazıklayan esnaf ağır cezalar almaktan hatta işyerinin kapatılmasından korkmadıkça bu sorun devam eder" dedi.

    ''Dünyanın en cool kızı''

    "Altın çağ, her şey dahil sistemi ile birlikte çöktü"

    BESİAD Başkanı Kaplan'ın dışında işletmecilerde fahiş fiyatların turistleri kaçırıp, ilçenin marka değerine zarar vereceğini söyledi. 1989 yılından itibaren işlettiği balık restoranı kapatan ve otel işletmeciliğine başlayan 60 yaşındaki Fethi Yüceses, "1990'lı yılların başında Bodrum turizmde altın yılını yaşarken, Yunan adalarında yaşayanlar veya oraya tatile gelen yabancılar, Bodrum ve beldelerine yemek için günübirlik gelip dönüyorlardı. Altın çağ, her şey dahil sistemi ile birlikte çöktü.

    Otelden çıkan müşteri de kazıklandığını hissedince otelden çıkmaz oldu. Şu anda Bodrum'a tatile gelen, her şey dahil sistemindeki turistlerin sadece yüzde 10'u otel dışına çıkıp geziyorlar. Ama onlar da gördüğünüz gibi döner ekmek tost yiyip, otele geri dönüyor. Bodrum'dan taksiye binerek Torba'daki tesisimize gelen bir turist bizden borç isteyince şaşıp kaldık. Olaya müdahale ettim. Bodrum - Torba arası 6 kilometre. Taksici 750 lira para istiyor. Müdahale ettim. Taksici el frenini çekip aşağı indi, 'sen karışma' dedi. Öyle güzel karıştım ki önce hastanelik olduk sonra karakolluk" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O huzurevi inceleme altında ama...

    Yetkin Dikinciler dünya evine girdi

    RTE plaka 9 bin liralık aracın fiyatını 3000 kat arttırdı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow