hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bolu'da HDP'lilere tehdit

    Boluda HDPlilere tehdit
    expand

    Bolu'da, Ülkü Ocakları üyeleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) binasının önünde protestoda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bolu Ülkü Ocakları üyelerinden oluşan grup bu akşam İzzet Baysal Caddesi'nde HDP Bolu İl Başkanlığı'nın bulunduğu binanın önünde toplandı.

    Yaklaşık 100 kişi binanın önünde protestoda bulunurken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

    Polisler, Ülkü Ocakları üyelerini uyararak, dağılmalarını istedi.

    Ülkü Ocakları Bolu Şubesi Başkanı Hafız Kenan Çevik yaptığı konuşmada, "Vatan hainlerine burayı dar etmeye geldik. Polislerin kanını akıttılar, askerin kanını akıttılar, bir sürü sivilin kanını akıttılar" dedi.

    Çevik, "Bolu'da PKK istemiyoruz. Bolu yaşanılabilir huzurlu bir kent. Ama lütfen huzurumuz bozulmasın. Bizler devlet, bayrak aşığıyız. Bütün sağduyumu koruyarak diyorum ki, burayı en kısa zamanda terk etsinler. Sabrımız sınanıyor. Bütün Bolu'ya sesleniyorum; bu vatan hainlerini barındırmayın. Bugün 'Banane' dediğimiz zaman yarın çocuklarımıza sırnaşacaklar. Bunu herkes yatağa başını koyduğu zaman Allah rızası için düşünsün" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polis parti binasının önünde önlemlerini arttırırken, protestoda bulunan kişiler bir süre cadde de sloganlar atarak yürüdükten sonra dağıldılar.

    Tekirdağ'da gerginlik

    Tekirdağ'da, HDP İl Başkanlığına ait minibüsün camları kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce kırıldı.

    Seçim çalışmaları kapsamında Hükümet Caddesi'nde, Kürtçe müzik çalarak ilerleyen minibüse, geçiş yaptığı sırada kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından taş atıldı. Camları kırılan minibüsten inen partililer ile gruptakiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

    Polis ekibinin müdahalesiyle yatıştırılan olayın ardından Çarşı Merkez Polis Merkezine giden HDP'li yetkililer, şikayetçi oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow