hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu da dosya masrafı dolandırıcılığı

    Bu da dosya masrafı dolandırıcılığı
    expand

    Ankara Barosu, kredi dosyası masrafları ve kredi kartı aidatlarının tahsili için vatandaşlara belge gönderip karşılığında 100'er lira topladığı ileri sürülen bir internet sitesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Barosundan yapılan açıklamaya göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine, internet sitesinin sahibi ve sorumlusu hakkında iddianame hazırladı.

    İddianamede; şüphelilerin, tüketici bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti adı altında Avukatlık Kanunu'nun 35'inci maddesi uyarınca avukatlık yetkilerini kullanarak hukuki konularda kişilere yol gösterdikleri; mütalaa verdikleri; adli işlemleri takip etmek için kişilere ait evrakları düzenledikleri ve bu kişilere sattıkları vurgulandı.

    Şüphelilerin, Avukatlık Kanunu'nun 'avukatlık yetkilerinin başkaları tarafından kullanılmaması' suçunu düzenleyen 63'ncü maddesi uyarınca bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

    Ankara 37. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti.

    Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, hem dosya masrafı ve kart aidatlarını tahsil etme vadederek vatandaşları hem de avukat olmadıkları halde avukatlık yetkisi kullanarak meslektaşlarını mağdur eden fırsatçılara yönelik mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow