hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bülent Arınç: "Gül başbakan olmazsa dünyanın sonu değil"

    Bülent Arınç: Gül başbakan olmazsa dünyanın sonu değil
    expand

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması durumunda Abdullah Gül'ün AK Parti'nin başına geçmesinin güçlü bir seçenek olduğunu söyledi ve ekledi: O olmazsa da dünyanın sonu değil. Arınç Demirtaş'ın TRT'ye eleştirilerine de, "Süre bakımından eşit olmayabilir. Burada eşitlik yok, burada adalet olacak. Eşitlik olabilir mi? Sen kimsin, o kim, bu kim?" diye yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Abdullah Gül başbakan olmazsa dünyanın sonu değil, en az onun kadar çalışabilecek başarılı arkadaşlarımız var" dedi. Arınç, Star Haber'de Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda kimin başbakan olabileceğine yönelik soruyu yanıtladı.

    Konuyla ilgili henüz netleşmiş bir bilgi olmadığını yeni başbakanın yapılacak istişareler sonucu belirleneceğini söyleyen Arınç, görev verilirse itiraz etmeyeceğini söyledi.

    Abdullah Gül'ün AK Parti'nin başına gelmesini 'güçlü bir seçenek olarak' gösteren Başbakan Yardımcısı, "Kendi şahsı ve cumhurbaşkanlığındaki başarısı itibariyle en güzel örneklerden birisidir. O olmazsa dünyanın sonu değil. Abdullah Gül Bey kadar en az onun kadar çalışabilecek başka başarılı arkadaşlarımız da olabilir" diye konuştu.

    Arınç, konuyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

    "Henüz başbakanımızın kim olacağı belli değil. Kesinleşmiş, somutlaşmış olduğuna dair bir bilgimiz yok. İlk olarak cumhurbaşkanlığı seçimine odaklandık. 10 Ağustos'ta birinci turda inşallah kazanacaktır başbakanımız. Şu ana kadar anketler, yüzde 50'lerin üzerinde olduğumuzu gösteriyor rahatlıkla. Ben Meclis Başkanlığı yaptım. Yapmadığımız bir şey kalmadı. Grup başkanlığı, başkanvekilliği yaptım. 6 senedir de Başbakan Yardımcısıyım. Başbakanlık konusunda böyle bir özlemim böyle bir beklentim, buna yönelik bir planım yok, programım yok.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siz bana 30 Ağustos'tan 2015 seçimleri arasında bir başbakanlık teklifi olursa ne derseniz diye sorarsanız. Biz bunu kendi aramızda konuşuruz. Bunu benden daha iyi yapacakların mevcut olduğunu söylerim. Ama görev olarak üzerimizde kalırsa buna da kimse itiraz etmez. Biz güçlü bir partiyiz, benden daha iyi yapacak isim çok var.

    Prensip olarak her zaman söylemişimdir, başbakanımız da bilir. Bu görev için şu benden daha iyidir noktasında bu arkadaşımız benden daha başarılı olabilir diye söyleyebilirim. Bir tek şey de ısrarcı oldum, o da Meclis Başkanlığı seçiminde, 'ben bu işi yaparım, bu işe talibim' dedim. Onu da bana mecbur ettiler, sonuç olarak da birinci turda seçimi kazandım.

    Başbakanlık konusunda farklı kriterlere de bakmak gerekiyor. Bana böyle bir teklif gelirse bu aynı zamanda bir görev tevdi gibi olur. Bunu bir görev olarak bana verdiklerini düşünürsem en azından 2015'e kadar, çünkü ben bu tarihte 3 dönem yasağına gireceğim, 3 dönem kuralı kalksa bile ben kendim bu iş bana yeter diyeceğim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdullah Gül'ün AK Parti'nin başına gelmesi güçlü bir seçenektir. Tanımadığımız bir insan değil, partiyi birlikte kurduk. İlk başbakanımız. Bütün özellikleriyle sevilen bir insan, halkta da karşılığı olan bir insan. Onun olabileceğini söylüyorum. Keşke 20 tane Abdullah Gülümüz olsa onlardan şu da olabilir diyebilsek. Ama o kendi şahsı ve cumhurbaşkanlığındaki başarısı itibariyle en güzel örneklerden birisidir.

    O olmazsa dünyanın sonu değil. Abdullah Gül Bey kadar en az onun kadar çalışabilecek başka başarılı arkadaşlarımız da olabilir. Bu eşitler arasında özellikleriyle kim öne çıkabilir diyorsanız, ben şahsen Abdullah Gül diyorum. Bir başkası başka şey de söyleyebilir. Bunlar istişareler sonucunda belirlenecektir. Bir de Abdullah Gül'ün bu işe talip olması ve ben bu işi yapabilirim demesi lazım.

    Bu seçenek olamdığı sürece Abdullah Gül parti kurmaz. Bizim çizgimizde kimse AK Parti'nin dışına çıkmaz. Abdullah Gül, kesinlikle benim tanıdığım kadarıyla AK Parti'yi zaafiyete uğratacak hiçbir hareketin içinde olmaz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BÜLENT ARINÇ'IN DEMİRTAŞ İLE İLGİLİ SÖZLERİ İÇİN TIKLAYIN

    Bülent Arınç: Demirtaş TRT'yi övdü

    Cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın TRT ekranında yaptığı seçim konuşmasını da değerlendiren Bülent Arınç, Selahattin Demirtaş'ın TRT'yi övdüğünü söyledi. Arınç, "O yalın ve düz cümlelerden TRT'yi övdüğü kanaatine varıyorum" dedi.

    "O kim bu kim?"

    Arınç ayrıca CDemirtaş'ın TRT'ye yönelik sözleri ile eşit ve adil yarışın olmadığı eleştirilerine yönelik olarak "Süre bakımından eşit olmayabilir. Burada eşitlik yok, burada adalet olacak. Eşitlik olabilir mi? Sen kimsin, o kim, bu kim? İyi ama bir adayımızın da 11 parti tarafından destek söylenmiyor mu? Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun... Bunu düşünürsek, MHP genel başkanın sözlerini veriyoruz, Kemal Kılıçdaroğlu Beyefendi'nin sözlerini, bu desteklediği iddia edilen partiler veya sivil toplum kuruluşlarının açıklamalarını da veriyoruz. Ekmeleddin Bey ile onların konuşmalarını toplarsanız, Tayyip Bey'in belki de önüne geçecek. Sadece Ekmeleddin İhsanoğlu'nun konuşmalarıyla bir eşitlik olmaz ki, burada adalet var" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İŞTE DEMİRTAŞ'IN TRT'DEKİ O KONUŞMASI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow