hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burak Can Karamanoğlu cinayetinde iki tutuklama

    Burak Can Karamanoğlu cinayetinde iki tutuklama
    expand

    Okmeydanı'nda Burak Can Karamanoğlu'nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen iki zanlı tutuklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İçişleri Bakanlığı, Burak Can Karamanoğlu cinayetinin failinin, olayda kullandığı silahla birlikte yakalandığını bildirdi.

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Karamanoğlu'nun, Gezi Parkı odaklı olaylarda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenaze töreni sonrası gerçekleştirilen yasa dışı gösterilerde öldürüldüğü hatırlatıldı.

    Karamanoğlu cinayetinin failinin olayda kullanılan silahla yakalandığı belirtilen açıklamada, "Burak Can Karamanoğlu'nun ölümüne sebep olan kurşunun ele geçirilen silahtan atıldığı kriminal laboratuvar incelemesiyle tespit edilmiştir" ifadesine yer verildi.

    9 şüpheliden biri

    Bu arada katil zanlısının, 25 Mart'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden biri olduğu ortaya çıktı.

    Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesine ilişkin 9 şüpheli İstanbul Emniyeti'ndeki işlemlerin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savcılık sorgularının ardından şüphelilerden 3'ü serbest bırakıldı.

    V. G. ile O. K.'nin aralarında bulunduğu 6 kişiyi 'silah bulundurmak ve ateş etmek' suçlarından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

    Adli kontrol talebi uygulanan aralarında V.G. ve O.K.'nın da bulunduğu 4 şüpheli serbest bırakıldı. İki şüpheli hakkında ise adli kontrol uygulanmadı.

    Silah raporu geldi, cinayetten yeniden sorgulandı

    Öte yandan Burak Can Karamanoğlu cinayetinde kullanılan silaha ilişkin ekspertiz raporu savcılığa geldi.

    Raporda şüpheliler V. G. ile O. K.'nın kullandığı silahın Burak Can Karamanoğlu cinayetinde kullanılan silahla aynı olduğu belirtildi.

    Bunun üzerine şüpheliler V. G. ile O. K. yeniden sorguya alındı. Savcı iki şüpheliyi ifadelerinin ardından cinayet şüphelisi suçlamasıyla ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

    Zanlılar Nöbetçi 11. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    "Hava olsun diye ateş açtım"

    Bu arada Nöbetçi 11. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan şüphelilerden O. K. ifadesinde olay günü silahıyla ateş ettiğini kabul ederek, gözeterek atış yapmadığını savundu. O. K. "Olay günü 20.30 sıralarında aracımla Okmeydanı'ndaki evime gittim. Caddelerde ateş yakıldığını gördüm. Arkadaşlarımı görünce yanlarına gittim. Üzerimde Baretta marka tabancam vardı. Kızlar da vardı hava olsun diye havaya 8-9 el ateş ettim. V. G. de yanımdaydı. Benden silahı istedi, verdim. O da iki el havaya ateş etti. Kimseyi hedef almadık. O esnada herhangi bir olay yoktu. Herkes oturuyordu" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Ben de iki el ateş ettim. Ortada polis de olay da yoktu"

    Tutuklanan diğer şüpheli V. G. ise ifadesinde "Olaylarla ilgim yok. Olay günü oğlumun rahatsızlığı nedeniyle ilaç almak için sağlık ocağına gidecektim. 18.00 gibi O. K. ile buluştum. Arabayla gidelim dedi. Mahallede ateş yakıldığını gördüm. Olaylar yoktu. Bir ara kalabalıktan ateş edenler oldu. Arkadaşım O.K. silahını çıkarıp o da ateş etmeye başladı. Silahı istedim ben de iki el ateş ettim. Ortada polis de olay da yoktu. Kimseyi hedef alarak ateş etmedim. Sonra silahı O. K'ye geri verdim. Ben ayrıldım. Ayrılırken O.K.'nin yanına birisi yaklaşıyordu" dedi.

    Emniyet'ten açıklama

    Olayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada da yakalanan kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda 7.65 mm çaplı 2 tabanca, 9 mm çaplı 1 tabanca, 1 pompalı tüfek, 2 kuru sıkı tabanca, değişik çap ve markada 82 fişek ele geçirildiği duyuruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ele geçirilen silahların balistik incelemelerinde, 9 mm çaplı tabancanın, Burak Can Karamanoğlu'nun ölümüne neden olan silah olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

    Yakalanan şüphelilerden birinin, adli makamların talimatı doğrultusunda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden serbest bırakıldığı, adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 3'ünün savcılıktan serbest kaldığı, 4 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiği ve 2 kişinin tutuklandığı bildirildi.

    Baba: "Bir nebze rahatladık"

    Burak Can Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acılarının olduğunu ancak cinayetin failinin yakalanmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

    Oğlunun acısını yüreklerine gömdüklerini, acıyı dışa vermediklerini belirten Karamanoğlu, şöyle konuştu: "Yakalanması yüreğimize su serpti, biraz rahatladık. Hiç olmazsa faili yakalanmış oldu. Allah razı olsun devlet erkanından, Başbakan'dan, İstanbul Emniyet Müdürü'nden, tüm emniyet teşkilatından. Herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepsinden. Bütün sıkıntımız gitti, acı bizim tabi ki ama bir nebze rahatladık. Faili meçhul kalmadı, yakalandı, devletimiz sağ olsun, failini yakaladı."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow