hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burak Can Karamanoğlu cinayetinde yeni iddianame

    Burak Can Karamanoğlu cinayetinde yeni iddianame
    expand

    Okmeydanı'nda Burak Can Karamanoğlu'nun yaşamını yitirdiği olaya ilişkin hazırlanan ve eksik soruşturma gerekçesiyle savcılığa iade edilen iddianame, yeniden hazırlanarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi savcılarından Mesut Erdinç Bayhan, Okmeydanı'nda 12 Mart'ta düzenlenen silahlı saldırıda Karamanoğlu'nun yaşamını yitirmesi ve 3 kişinin yaralanmasına ilişkin hazırladığı iddianamenin gönderildiği İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "eksik soruşturma" nedeniyle iade edilmesi üzerine, yeniden iddianame yazarak aynı mahkemeye gönderdi.

    Yeni iddianamede 4 olan şüpheli sayısı 5'e yükseldi.

    Tutuklu şüpheliler Oğuz K. ve Volkan G. ile tutuksuz şüpheliler Mustafa T. ve Zafer K'ya şüpheli Gökhan K'nın da eklendiği iddianamede, DHKP-C'ye üye olduğu iddia edilen Gökhan K. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

    Şüpheliler Volkan G, Oğuz K, Gökhan K. ve Mustafa T. hakkında "kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı müebbet hapis cezası istenen iddianamede, Oğuz K, Volkan G. ve Gökhan K. hakkında ayrıca "terör örgütüne üye olmak", "örgüt adına eylem yapmak", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 12 ila 52 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.

    İddianamede, Zafer K. hakkında ise "ruhsatsız silah ticareti" suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dosyada bir gizli tanığın da ifadesine yer verilen yeni iddianameye, mahkemenin iade gerekçesi yaptığı telefon dökümleri (HTS) kayıtları da konuldu.

    Eski iddianamenin iade gerekçeleri arasında yer alan Oğuz K'nın örgüte üye olduğuna dair delilin dosyada bulunamamasına ilişkin olarak da yeni iddianamede, şüphelinin DHKP-C'nin çağrısı üzerine eyleme katılıp suç işlediği belirtilerek, bir örgütün çağrısı üzerine suç işleyen kişinin örgüt üyeliğinden ceza aldığına dair Yargıtay ilamına yer verildi.

    Olay

    Okmeydanı'nda 12 Mart'ta düzenlenen silahlı saldırıda Burak Can Karamanoğlu yaşamını yitirmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. Olaydan sonra kaçan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 25 Mart'ta olaya karıştıkları iddia edilen 10 kişiyi yakalamış, bunlardan 2'si tutuklanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow