hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burası Muğla, burası da Muğla!

    Burası Muğla, burası da Muğla
    expand

    Turizm cenneti Muğla bir günde iki mevsimi yaşadı. Muğla il merkezi ve yüksek kesimlerinde Muğlalılar yağan ve yarım metreye ulaşan karda kartopu oynamanın tadını çıkartırken, Bodrum'da günler sonra açan güneş sıcak yüzünü gösterdi, ilçede yaşayanlar sahillere akın etti, görüntüler yaz günlerini aratmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muğla'da son üç gündür hava sıcaklığı düştü ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı özellikle Muğla-Denizli yolundaki Yılanlı Dağları beyaza büründü. İl merkezinde yaşayanlar 10 kilometre uzaklıktaki Yılanlı Dağı eteklerine giderek kartopu oynadı, kardan adam yaptı eğlendi.

    Bodrum'da ise günler sonra güneş yüzünü gösterdi. Fırtına ve aralıklarla devam eden sağanak yağış yerini güneşli ve sıcak havaya bıraktı. Sabah erken saatlerden itibaren Bodrumlular ve ilçedeki az sayıdaki turist sahildeki kafeteryalara akın ederek kahvaltılarını dışarıda deniz kenarında yaptı, bazıları ise sahildeki güvercinlere yem vererek besledi, balık tuttu, yürüyüş yaptı.

    Bodrumlular ılık ve güneşli havanın tadını çıkartırken, çocukları ile Yılanlı Dağları'nda kar keyfi yapanlardan Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü asistanı Gönül Babayiğit, "İşte gördüğünüz gibi Muğla'da bir günde iki, üç mevsimi aynı anda yaşabiliyorsunuz. Şimdi burada kar oynarken çok değil yarım saat ötede Akyaka'ya inin orada güneşli ve güzel bir günle karşılaşın. Hatta denize bile girebilirsiniz. Bu doğanın Muğla'ya armağanı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müthiş iddia: "500 bin TL çıktı, 3 saat sonra değiştirildi"

    Az kazananlar için para biriktirmenin 6 yolu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow