hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burhan Kuzu'dan HSYK açıklaması

    Burhan Kuzudan HSYK açıklaması
    expand

    Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, HSYK'da hukukçular dışında da üyelerin bulunmasını önerdi. Kuzu, "Fransa'daki yapıda, psikolog, psikiyatrist, sosyolog var. Hep hukukçu olunca, yargıçlar devleti, hakimler hükümetine gidiyoruz. Bundan kurtulmak lazım" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti İstanbul Milletvekili Kuzu, 12 Ekim'de HSYK üyeliği için yapılacak seçimlere ve HSYK'nın yapısına ilişkin Anadolu Ajansının sorularını yanıtladı.

    Seçimle gelmelerin, yargıyı politize ettiğini, güvensiz kıldığını savunan Kuzu, "Bunlar iyi şeyler değil. Belki başka düşünülememiştir. Siz yaptınız, biz yaptınız gibi ikide bir ortaya koymak doğru değil. O günün şartları, belki öyle düşünüldü" dedi.

    Kuzu, HSYK'nın yapısının değiştirilebileceğini söyledi. "Burası ne Yargıtay ne Danıştay. Burası idari bir kurul. Üst kurullar nasıl oluşabiliyorsa, böyle bir yapı burada kurulabilir" mesajı verdi.

    22 üyenin tamamının hukukçu olmasına gerek bulunmadığını da savunan Kuzu, Fransa örneğini verdi. Psikolog ve sosyologlar da HSYK'da üye olabilir mesajını verdi.

    Mevziye girdi, IŞİD namlusunun ucunda bu kareleri çekti!

    IŞİD Irak askerlerini vahşice öldürdü, fotoğraflarını yayınladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte TSK'nın "Süleyman Şah" planı

    Öcalan'dan Kobani ve çözüm süreci mesajı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow