hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa'da ''Gezi'' davası

    Bursada Gezi davası
    expand

    Geçtiğimiz yıl Taksim Gezi Parkı'nda meydana gelen olaylara katılan 30 kişi Bursa'da hakim karşısına çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursa Adliyesi'nde görülen dava öncesi, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri adliye önünde basın açıklaması yaptı. Eski Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin, 30 kişinin, 2911 sayılı Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefetten yargılandığını dile getirdi.

    Davalardan ve baskılardan korkmadıklarını, mücadeleye devam edeceklerini belirten Uluşahin, şunları ifade etti: "Gezi direnişi sonrası AKP iktidarının başvurduğu baskı ve zulüm, bu kez de ülkemizin dört bir köşesinde açılan davalarla sürüyor. Bugün hukuk garabeti davalarda Gezi Direnişi yargılanmaya çalışılıyor. Bugün burada yargılananlar bizler değiliz. Bugün burada yargılanan her gün sermayenin insafına terk edilen tarım alanlarının, meraların yok edilmesine karşı mücadeledir. Bugün burada yargılanan HES'ler ile yok edilen derelerin, sermayenin acımasızlığında yok edilen su kaynaklarının, termik santralleri ile kirletilen havanın savunma mücadelesidir. 'Nilüfer çayı temiz aksın diyenlerin', 'Başköy temiz su istiyor' diyenlerin, 'Kozağacı ve DOSAM'da termik santral istemiyoruz' diyenlerin, 'İnegöl'de HES istemiyoruz' diyenlerin, 'Kestel'in havası temiz olsun' diyenlerin mücadelesidir. 31 Mayıs 2013 tarihinde Taksim Gezi Parkı'nda yaşam alanlarını savunan onurlu insanlara karşı uygulanan polis şiddetini protesto edenlerin mücadelesidir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluşahin, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün burada yargılanan Ahmet Atakan'ların, Ali İsmail Korkmaz'ların, Medeni Yıldırım'ların, Ethem Sarısülük'lerin, Berkin Elvan'ların bedelini canları ile ödeyenlerin mücadelesidir. Kısacası bugün burada yargılanan, özgürlük isteyenlerin, eşit, insanca yaşam isteyenlerin, emekten yana halktan yana taraf olan bu ülkenin onurlu insanlarının mücadelesidir. Ama cevabımız şudur, davalarınızdan korkmuyoruz ve mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha duyuruyoruz. Gezi direnişi boyunca omuz omuza olduğumuz tüm dostlarımızı da bu mücadele de birlikte olmaya ve dayanışmaya çağırıyoruz. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam."

    Çarşı darbeden yargılanacak!

    Sarısülük kararı Kadıköy'da protesto edildi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow