hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale ajandasında Ermeni Soykırımı Anıtı

    Çanakkale ajandasında Ermeni Soykırımı Anıtı
    expand

    Dışişleri Bakanlığı’nın 2015 için, ‘Çanakkale Kahramanlık ve Ebedi Dostluk Anısına’ başlığıyla bastırdığı, ‘Çanakkale Özel’ ajandasında, Erivan’daki Ermeni Soykırım Anıtı’nın fotoğrafına yer verildiği ortaya çıktı. Bakanlık yetkilileri, söz konusu fotoğrafın yanlışlıkla basıldığını, ihmali olanlarla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet'ten Sevil Erkuş'un haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 1915 olaylarının yıldönümüne denk gelen 24 Nisan’da yapılacak Çanakkale Savaşları’nın yıldönümü törenlerine Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ı da davet etmesine ilişkin tartışmalar sürerken, Dışişleri Bakanlığı’nın 2015 yılı için bastırdığı ‘Çanakkale Özel’ ajandasında yer alan Ermeni Soykırım Anıtı’nın fotoğrafı şaşkınlık yarattı. Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla basılan ajandanın nisan ayı sayfasındaki şehit fotoğraflarının arasında Ermeni Soykırım Anıtı ve burada gerçekleşen bir törenin karesi bulunuyor.

    Açılım değil yanlışlık

    Dişişleri Bakanlığı yetkilileri, fotoğrafın “Yanlışlıkla diğer fotoğrafların arasına karıştığını ve bu şekilde basıldığını” söyledi. İhmali olanlarla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten yetkililer, ajandanın dağıtımının yapılmadığını, sadece birkaç kopyanın gönderildiğini belirtti. Sözkonusu fotoğrafın Ermenilerle ilgili bir açılımın parçası olmadığını vurgulayan yetkililer, açılımın unsurları olarak Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın mesajlarının dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow