hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Cemaate operasyon yapılacak" iddiası için ne dedi?

    Cemaate operasyon yapılacak iddiası için ne dedi
    expand

    Fethullah Gülen'in Zaman Gazetesi'ndeki röportajının 3'üncü bölümü yayınladı. Gülen, sağduyu çağrısı yaptığı röportajında 'AK Parti- cemaat kavgası' iddialarıyla ilgili konuştu, yine çarpıcı açıklamalar yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gülen siyasetin kırıcı ve yıkıcı dilinin her kitleyi ötekileştirdiğini, toplumu kutuplaştırdığını vurguladı, "biz dün nerede duruyorsak bugün de orada duruyoruz. Uzaklaşan kim ona bakmak lazım" dedi. Gülen, AK Parti- Cemaat kavgasına değindi: "Mesele AK Parti- cemaat kavgası değil. Temel hak ve hürriyetler konusunda son birkaç senedir ciddi bir daralma yaşanıyor. Gezi olayları sırasında 'çapulcular' demesine acizane itiraz ettim, 'Aleviler için de aynı şey geçerli. En tabii haklarına demokratik çözümler bulunamıyor. Belki de bulunmak istenmiyor. Cami- cemevi projesine destek verdik " dedi.

    Gülen, 30 Mart'tan sonra cemaate operasyon yapılacak iddialarına da değindi. "Bir gün bir cemaati 'paralel' ilan eder onlara 'çete' derseniz, bir başka gün biri de çıkar başka topluluklar için aynı iddiaları gündeme getirir " dedi.

    Gülen, birçok emekli ve muvazzaf askerin gözaltına alındığı davalar hakkında da konuştu. Kapalı kapılar ardında "askere diz çöktürdük, karşımızda topuk selamı verdirdik, askerî vesayeti sona erdirdik..." gibi cümleler kuranlar, askerî yetkililere de, "bu işi biz çözeriz ama cemaat mani oluyor." dediler" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow