hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP, Aydın'da pankart indirenleri HSYK'ya şikayet etti

    CHP, Aydında pankart indirenleri HSYKya şikayet etti
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisinin Aydın İl Başkanlığının astığı pankartın indirilmesi kararını veren yargı ve kolluk görevlileri hakkında inceleme yapılması talebiyle HSYK'ya başvurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tezcan, HSYK'ya yaptığı başvurusunda, Anayasanın 25'nci maddesinin, düşünce ve kanaat hürriyetini, 34'ncü maddesinin ise toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkını düzenlediğini hatırlattı.

    CHP'nin pankartı kriz yarattı

    Aydın CHP il örgütünün, "yapılan yolsuzlukları dile getiren ve suç unsuru barındırmayan çeşitli afişleri, il binasına astığını" belirten Tezcan, başvurusunda şu ifadelere yer verdi:

    "Ancak, Aydın Cumhuriyet Savcısı talebi üzerine, Aydın Sulh Ceza Hakimi 2014/739 D.İş kararı ile söz konusu pankartlardaki ve afişlerdeki kişilerin, eski bakanlar oldukları ve bu nedenle kamu görevlisine hakaret suçu oluştuğu gerekçesiyle keyfi ve kanunilik ilkesini bertaraf eder bir şekilde, yetkisini kötüye kullanmak suretiyle sökülmesine ve el konulmasına karar vermiştir. Yapılan işlem, Anayasal hakların kullanılmasının tümü ile ortadan kaldırılmasıdır. Belirttiğimiz nedenler ve resen nazara alınacak tüm sebeplere binaen, söz konusu yargı ve kolluk görevlileri hakkında gerekli inceleme ve tahkikatın yapılmasını ve netice hakkında tarafımıza bilgi verilmesini saygılarımızla talep ederiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ceyhan'da biyokütle santrali kurulacak

    İstanbul'a 20 Aralık'ta 10 saat elektrik yok

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow