hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP Bizimdir Hareketi'nden istifa çağrısı

    CHP Bizimdir Hareketinden istifa çağrısı
    expand

    İzmir'li CHP Bizimdir Hareketi sözcüsü avukatlar Mehrigül Keleş, Murat Fatih Ülkü ve Ersoy Uluçay, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki başarısızlığın sorumluluğu, doğrudan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üç avukat yaptıkları ortak açıklamada, "Bu sorumluluk gün gibi ortadayken, sorumlu yaratmaya çalışarak, gereksiz zorlamalara gitmek yerine, gereken yapılmalı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu derhal istifa etmeli ve olağanüstü kurultay toplanmalıdır" dedi.

    Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, CHP'nin de desteklediği "çatı aday" formülünün açık ve net bir başarısızlığa uğradığını söyleyen ve kendilerini "CHP Bizimdir Hareketi" sözcüleri olarak ifade eden avukatlar şu görüşleri dile getirdi;

    "Bu başarısızlık gün gibi ortadadır, eğip bükülecek bir yanı yoktur. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, 'risk aldım, gerekirse bedelini öderim' diyen Kemal Kılıçdaroğlu, her şeyden önce kendi açıklamasının gereğini yapmak, CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmek zorundadır. Bu başarısızlık bir sebep olmayıp, CHP Genel Başkanı ve ekibinin yapay zorlamalarla yukarıdan aşağı partiyi dönüştürmeye çalışmak dışında bir siyaset üretememelerine seçmenin tepki vermesiyle ortaya çıkmış bir sonuçtur. Üniversitelerde, kamuda ve son olarak da TBMM'nde türbana izin verilmesi, Kur'an kurslarındaki yaş sınırının kaldırılması, Kur'an kurslarının Milli Eğitim Bakanlığı denetimi dışına çıkarılması, eğitim sisteminin dinsel eğitim düzleminde tektipleştirilmesi gibi laikliği yok etmeye yönelik birçok girişime karşı çıkmak, direnmek bir yana; bu girişimlere ses çıkarmayan, örtülü, zaman zaman açık biçimde destek veren, hatta bu girişimlerden mutlu olan zihniyetin CHP'yi getirdiği yer ortadadır. Sorumluluk gün gibi ortadayken, sorumlu yaratmaya çalışarak, gereksiz zorlamalara gitmek yerine, gereken yapılmalı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu derhal istifa etmeli ve sadece Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun değil, aynı zamanda dört yıldır partiyi dönüştürmeye çalışan anlayışın hesabının verileceği olağanüstü kurultay toplanmalıdır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emine Ülker Tarhan'dan partisine zehir zemberek sözler

    Transseksüel Öykü'ye Yargıtay'dan şok!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow