hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP’den Erdoğan ve dört eski bakan hakkında önerge

    CHP’den Erdoğan ve dört eski bakan hakkında önerge
    expand

    CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, 17-25 Aralık dosyalarını yeniden gündeme taşıdı. 4 eski bakan ve dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında toplam 6 ayrı soruşturma önergesini Meclis Başkanlığı'na sunulmak üzere CHP grubuna verdi. Ancak grup yönetimi henüz önergeleri başkanlığa sunmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP grup yönetiminin "inceleyeceğiz" diyerek başkanlığa vermediği önergelerin ikisi 61. Hükümetin başbakanı sıfatı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında. Biri, MİT TIR'ları ile ilgili gelişmelerin yasalara aykırı olduğu iddiası ile verildi. TIR'larda silah olduğu iddialarının gizlilik kararı nedeni ile incelenemediği belirtildi, soruşturulması istendi.

    Erdoğan hakkındaki ikinci önergede ise 17-25 Aralık operasyonları kapsamında ortaya atılan iddiaların şu ana kadar soruşturalamaması gerekçe gösterildi.

    Fikri Sağlar dönemin 4 eski bakanı, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar, Egmen Bağış ve Muammer Güler ile ilgili de yine geçen dönem gündeme getirilen iddialar kapsamında soruşturma önergeleri hazırladı.

    Önergelerde söz kosunu eski bakanlar hakkında sahte belge düzenlemek, soruşturmanın gizliliğini ihlal, suçluyu kayırma gibi iddialarla Meclis soruşturması açılması istendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow