hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP, faili meçhullerle ilgili Meclis Araştırması istedi

    CHP, faili meçhullerle ilgili Meclis Araştırması istedi
    expand

    CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, faili meçhullerle ilgili Meclis Araştırması Önergesi verdi. Türkiye’nin yakın siyasi geçmişinin en karanlık noktalarında işlenen siyasi cinayetlerin utanç kaynağı olduğunu belirten Özcan, özellikle 1990'lı yıllarda hız kazanan bu siyasi cinayetlerin aydınlatılamamasının Türkiye'nin ayıbı olduğu kadar, bu cinayetlerin gerçek faillerini tekrar cinayetler planlamaları için cesaretlendirdiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Faili meçhul cinayetlerle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na bir araştırma önergesi veren Özcan, faili meçhul olarak adlandırılan cinayetlerin esasen faillerinin belli olduğunu ancak ortaya çıkarılmadığını ve yargılanmadığını ifade etti. "Cinayetleri ve karanlık planları yapanlar, ülkenin siyasi oluşumuna, tercihlerine, demokratik yapısına müdahale ediyor ve hatta yön veriyor" diyen Özcan, şöyle devam etti:

    "Bugün bu durum devam etmektedir. Güçlü bir demokratik anlayışla tüm karanlık güçlerle mücadele etmemiz ve bu cinayetleri aydınlatmamız, ülkemizin aydınlık geleceği için bir zorunluluk olduğu kadar bugüne kadar öldürülen aydın, siyasetçi, gazeteci ve yazarlara da borcumuzdur.

    Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yönetmeliği değişti

    Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Hrant Dink ve daha nice aydınımızı bu cinayetlerle kaybettik. Suruç’ta 32 gencimizin canına kıyanlar da benzer bir amaç ve planla ülkeye yön vermeye uğraşanlar. Biz, bu cinayetleri aydınlatamadığımız ölçüde birileri yenilerini planlıyor ve devreye sokuyor. Türkiye'nin demokratik yaşamının en zayıf noktasını oluşturan bu konu, kalıcı bir anlayış ve niyet değişikliği ile ortadan kaldırılmalıdır. Halkımızın yaşamı üzerine komplolar kurarak ülkemizin siyasi tercihlerine yön vermeye çalışanlara bir daha fırsat tanınmamalıdır."

    Artık yeni bir sayfa açma zamanı olduğunu belirten Özcan, bu sayfayı açacak tek gücün halk ve onun meşru temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğuna dikkat çekti. Özcan, "Bu yeni sayfa, siyasi cinayetlerin hangi nedenle, amaçla, kime karşı ve ne zaman olduğu gözetilmeksizin tüm detaylarıyla aydınlatılması ve faillerden hesap sorulması ile mümkün olacaktır. Bu nedenle, Meclis’e konuyla ilgili araştırma önergemizi sunmuş bulunuyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow