hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP’li İnce’den valiye sert eleştiri: "Önce adam ol!"

    CHP’li İnce’den valiye sert eleştiri: Önce adam ol
    expand

    CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kırklareli’nde valilik ve belediye arasında yaşanan pano krizini yerinde görmek için geldiği kentte, Vali Mustafa Yaman’ı sert ifadelerle eleştirdi. Pano kaidesini milletvekilleriyle biraraya gelerek birlikte yapacaklarını kaydeden İnce, kendisiyle görüşmeyen Vali Yaman’a, “Babası ona vali olamazsın demiş heralde. Vali olmuş ama adam olsun bence. Önce adam olacak. Benimle dalga geçmeye hakkı yok. Dalga geçerse haddini bildiririm" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kırklareli’nde belediye tarafından vali konağı önüne yapılmak isteyen ve Atatürk posterlerinin asılacağı panoyla başlayan kriz bugünde devam etti. Polis ekipleri panoların yapılacağı alanlara stant ve masalar kurarak belediye işçilerinin ikinci kez çalışmasına engel oldu.

    Krizin sürdüğü Kırklareli’ne CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan ve çevre belde belediye başkanları gelerek Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’na destek oldu. CHP’li milletvekilleri ve belediye başkanları pano krizinin yaşandığı İstasyon Caddesi’nde gezerek, yapımı tamamlanan diğer Atatürk posterlerinin bulunduğu panoları inceledi.

    Kırklareli'nde ilginç tartışma

    Yaklaşık 200 kişinin toplandığı caddede konuşan, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman hakkında sert ifadeler kullanarak pano yapılmasına izin vermemesini eleştirdi.

    Vali Yaman ile görüşmek istemesine rağmen görüşemediğini anlatan İnce, “Ben dün Kırklareli Emniyet Müdürümüze dedim ki ben geldiğimde vali beyle görüşmek istiyorum. Bugün gelirken de tamam dediler. Vali konağı kapısına kadar geldim, vali yok dediler. Bu partinin milletvekiliyim, benimle dalga geçemez, haddini bilecek. Babası ona vali olamazsın demiş heralde "  Vali olmuş ama adam olsun bence. Önce adam olacak. Benimle dalga geçmeye hakkı yok. Dalga geçerse haddini bildiririm. Sen kimsin, kapına kadar çağırıyorsun  "gel görüşelim" diyorsun. Kapıda sonra polislere yok dedirtiyorsun. Ne zannediyor kendisini? Böyle bir terbiyesizlik olmaz, ben 12 yıldır milletvekiliyim. Bu kadar vali, kaymakam gördüm. 50 yaşında adamım ben, benimle dalga mı geçiyor? Böyle bir adam bu kentte valilik yapamaz. Neden görüşmek istemediğini kendisine soracaksınız. Adam olsun bir kere, Vali olmadan önce adam olsun. 10 dakika önce "gel görüşelim" diyorsun, kapıdan görüşmüyorsun kimsin sen? Ona haddini bildireceğim. Genel başkanımızda aynı bizim gibi düşünüyor. Belediye başkanımız bilgi vermiş yani Atatürk’ten korkan, Atatürk’ü görmek istemeyen bir Vali Cumhuriyet’in valisi olamaz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kırklareli'nde pano krizi

    “Sen benimle dalga mı geçiyorsun"

    Türk bayraklarıyla caddede toplanan kalabalığa seslenen İnce, Vali Yaman’a yönelik eleştirilerini sürdürerek şöyle devam etti: “Bak sayın vali yanlış yapıyorsun. Yarın konağa su gelmez. Oturduğun binanın imarı var, yok belli değil. Kaçak mı, ruhsatlı mı? Devletle inatlaşma olmaz. Gavat diyen vali var mıydı? 19 Mayıs törenlerini yasaklayan vali var mı? Pisuarlara işemek günah deyip kırdıran vali var mı? Kamyonun sağ koltuğuna binip, kömür dağıtan vali var mı? Elektriksiz eve çamaşır makinesi dağıtan vali var mı? Kim dedim, elektriksiz eve bulaşık makinesi dağıtan vali? Buradaki valiymiş. Sen Recep’in valisi olabilirsin, ben milletin vekiliyim. Adam yerine koyduk geldik. Görüşeceğim dedi geldik. Polisler dedi ki burada yok vali. Sen benimle dalga mı geçiyorsun. Kapına kadar çağırıp, görüşmeyeceksin. Babanın çiftliği mi orası? Haddini bileceksin, Sana haddini bildireceğiz. Vatandaşa gavat diyen vali takımı, siz Cumhuriyet’in valisi değilsiniz. Siz AKP’nin valisisiniz. O pano buraya dikilecek. Milletvekillerimizle beraber geleceğiz. Yeterli sayıda gelip, o panoyu, buraya dikeceğiz. Biz o panoyu oraya, dikeceğiz. Sadece polis memur arkadaşlarımız ile karşı karşıya gelmemek için bugün yapmadık. Ama vekillerle geleceğiniz, dokunulmazlıkta arada işe yarıyor"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow