hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP Parti Meclisi için 600'ün üzerinde başvuru yapıldı

    CHP Parti Meclisi için 600ün üzerinde başvuru yapıldı
    expand

    CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nın ikinci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri belirlenecek. PM üyeliği için 600'ün üzerinde başvuru yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Congresium'daki kurultayda, Divan Kurulu Başkanı Engin Altay, kurultayın üçüncü oturumunu açtı. Bugünkü gündemin, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin belirlenmesi olduğunu ifade eden Altay, adaylara başvurular hakkında bilgi verdi. Altay, Kurultayda, 52 PM, 15 YDK üyesinin belirleneceğini bildirdi.

    Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan

    İnce: "Korku imparatorluğu devam ediyor"

    Ardından PM ve YDK adayları da başvuru dilekçelerini vermeye başladı. Saat 09.30'da başalyan adaylık başvuruları 12.00'de sona erdi.

    Altay, PM üyeliği için 600'ün üzerinde başvuru yapıldığını belirterek, bu isimlerin parti üyesi olup olmadığının kontrol edileceğini, resmi rakamın ise daha sonra açıklanacağını söyledi.

    CHP'de Kurultay heyecanı

    Altay, üyeliklere itirazlar ve yapılan kontrollerin tamamlanmasının ardından soyadına göre sıralanacak isimlerin matbaaya gönderileceğini bildirdi.

    Pusulaların gelmesinin ardından 24 sandıkta oy verme işlemi başlayacak. 1218 delege, 8'i Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu üyesi olmak üzere 60 kişilik PM ile 15 Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerini belirleyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow