hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP Sarıyer'de seçime katılamayacak mı?

    CHP Sarıyerde seçime katılamayacak mı
    expand

    CHP İstanbul Sarıyer'de seçime katılamayacak mı? Kararı YSK verecek. Zira, parti ilçe teşkilatı yerel seçimlerde belediye meclis üyeleri aday listesini 9 dakika geciktirince adaylığı da riske girdi. Partinin umudu listeyi daha önce faks çekerek kurula bildirmiş olması.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    18 Şubat, siyasi partiler için Yüksek Seçim Kurulu'na adaylarını bildirmek için son gündü. Adayların en geç saat 17.00'ye kadar  bildirilmesi gerekiyordu. Ancak Sarıyer'de ilginç bir gelişme yaşandı.

    CHP genel merkezi dün saat 13:00'te Sarıyer'in belediye meclis üyesi adaylarının listesini Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'na faksladı. Islak imzalı liste ise CHP'liler tarafından saat 17:09'da Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'na teslim edildi. Bunun üzerine AKP'liler ve MHP'liler, saatin 17:00'yi geçtiğini öne sürerek CHP'nin listesinin kabul edilmemesi için tutanak tutturdu.

    Yaşanan tartışmalar üzerine CHP'nin Sarıyer belediye meclis üyesi adaylarının olduğu liste ve  tutanak Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'na gönderildi. İlçe Seçim Kurulu AKP ve MHP'nin itirazını kabul ederse CHP Sarıyer'de seçime giremeyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow