hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP, yerel seçimler için Meclis Araştırması istedi

    CHP, yerel seçimler için Meclis Araştırması istedi
    expand

    CHP, 30 Mart yerel seçimi ile ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve partililer tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, yerel seçim öncesi ve sırasında yaşandığı belirtilen iddialara yer verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gerekçede Türkiye'de siyasetin şaibeli seçim sistemi ve yöntemleriyle meşruluğunu sürdürmeye devam etmesinin mümkün olmadığı anlatıldı. Seçim usullerinin güvenilir olmaktan uzak, hata yapmaya müsait ve riskli olduğu vurgulandı.

    Yüzbinlerce geçersiz oyun çok önemli bir bölümünün, seçim yöntemlerindeki eksikliklerden ve özensizlikten kaynaklandığı da öne sürüldü.

    CHP'li vekiller önergede, "Türkiye'de güvenilir, hiç kimsenin itiraz etmeyeceği, şaibesiz seçim ve halk oylamaları yapabilmek için gerekli araştırmanın yapılması, dünyada uygulanan çağdaş yöntemlerin incelenmesi ve uzmanların görüşleri alınarak bu amaca uygun özgün yöntemlerin geliştirilmesi acil bir ihtiyaçtır" dedi. Bu amaçla meclis araştırması açılması talep edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow