hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de akademisyen Burak Cop, Tanju Özcan'a rakip oldu

    CHPde akademisyen Burak Cop, Tanju Özcana rakip oldu
    expand

    7 Haziran seçimlerinde CHP'nin ön seçim yapacağı illerden Bolu'da, mevcut Milletvekili Tanju Özcan'ın rakipleri belli olmaya başladı. Aslen Bolulu olan akademisyen-yazar Burak Cop pazartesi günü Twitter hesabından, CHP Bolu Milletvekili Aday Adaylığına başvurduğunu açıkladı. Cop, 3 Mart Salı günü saat 14.00'te de CHP Bolu İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milletvekili adayı olmak için İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'ndeki görevinden istifa eden Yrd. Doç. Dr. Burak Cop, Galatasaray ve Boğaziçi Üniversitelerinde de ders vermişti. 1980 doğumlu Cop'un yayımlanmış 3 kitabı ve çok sayıda akademik makalesi bulunuyor. Daha önce Karşı, Cumhuriyet, Yurt, Radikal, T24 gibi mecralarda yazan Cop, 2013'te de CHP Bilim Yönetim Kültür Platformu için, Türkiye'de Yurtdışı Seçim Çevresi kurulmasını öneren bir rapor hazırlamıştı.

    Sol görüşlü olduğu bilinen Cop'un 29 Mart'ta yapılması beklenen ön seçimde yarışacağı Tanju Özcan, Eylül ayındaki kurultayda Muharrem İnce'yi desteklemişti. Özcan da 2011'de ön seçimden birinci çıkarak liste başında yer almayı başarmıştı.

    Deniz Baykal: "Engelleme yok, önseçimi ben istedim"

    Yusuf Devran AK Parti'den aday adayı

    Nihat Kazanhan'ı öldüren ekipten bir polis konuştu, tetiği çekeni açıkladı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow