hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de Tunceli'yi karıştıran istifa

    CHPde Tunceliyi karıştıran istifa
    expand

    CHP'den istifa ederek görevini bağımsız olarak sürdüren Nazimiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, "İstifamı ranta çevirmek isteyenler var" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi olan Tunceli'nin Nazimiye  Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, salı günü CHP'den istifa ederek bağımsız olarak görevine devam edeceğini ancak siyasi olarak da HDP'ye destek vereceğini duyurdu.

    Kırmızıçiçek'in CHP'den istifa etmesinden sonra, başkanın siyasi baskı altında kaldığını ve bu yüzden istifa ettiği iddiaları ortaya atıldı.

    Bugün yazılı açıklama yapan Cafer Kırmızıçiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Pertek ziyareti sırasında gündeme gelen konu ile ilgili, siyasi baskı iddialarını duyduğunu, bu konuyla ilgili araştırma yaptıktan sonra açıklama yapacağını söyledi.

    Nazımiye Belediye Başkanı istifa etti

    Cafer Kırmızıçicek, açıklamasında şöyle dedi: "24 Mart 2015 günü Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettiğimi ve içinde geçtiğimiz bu dönemde ülkemizdeki demokrasi mücadelesine katkı sunmak ve AKP gericiliğine dur demek için 7 Haziran seçimlerinde HDP'yi destekleme kararı aldığımı kamuoyuna açıklamıştım. Ancak bu açıklamamdan dolayı kimi çevreler kendi siyasi ikballeri nedeniyle yaptığım bu açıklama üzerinde manipülasyon yaparak bu durumdan siyasi rant devşirmenin çabası içersindeler. Tamamen kendi özür irademle yapmış olduğum bir açıklamadır. Halkımız benim yaptığım açıklama dışında hiçbir şekilde yalan yanlış söylemlere ve  haberlere itibar etmemelidir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP lideri o iddia için konuştu

    Kılıçdaroğlu: Bazı bilgiler geliyor

    CHP'den önceki gün istifa eden Tunceli'nin Nazimiye İlçesi Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek ile de ilgili konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Nazimiye Belediye başkanımız istifa etti. İstifası konusunda bazı bilgiler geliyor o bilgileri yüzde yüz teyit etmeden konuşmam doğru olmaz. Partideki arkadaşlarımız ve il başkanımız bu konuda bazı çalışmalar yapıyor o çalışmaların sonucunu bekliyoruz. Biz siyasetin özgür bir ortamda yapılmasını savunan bir partiyiz. Bizim geleneğimiz budur, demokrasi ve insan haklarına böyle bakarız. Her zaman özgürlüklerden, demokrasinin tam işlemesinden yanayız. Bir başkasının siyasi düşüncesinden ötürü baskı altına alınmasını asla kabul edemeyiz, İnsanı insan olarak kabul etmeliyiz onun düşüncesine de saygı duymalıyız. Biz dünyaya ve siyasete nasıl bakıyorsak herkesin de bizim siyasi düşüncemize ve dünyamıza aynı pencereden bakmasını isteriz. Dolayısıyla bu kentte hiçbir siyasi partinin başka bir partiye siyasi baskısı olmamalıdır" demişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow