hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den "mor bayrak" projesi

    CHPden mor bayrak projesi
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, toplumsal cinsiyet eşitliği kriterlerini yerine getirmiş CHP'li belediyelere "mor bayrak" vereceklerini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağbaba, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Kadına yönelik şiddete ve eşitsizliğe dikkati çeken Ağbaba, CHP olarak bu eşitsizlik tablosunu değiştirmek istediklerini ifade etti.

    Bu konuda CHP'li belediyelerin çalışmalarını örnek gösteren Ağbaba, "Hiçbir yurttaşımız, CHP'li belediyelerde cinsiyetinden, dininden, mezhebinden, cinsel yöneliminden, engelinden, yaşından ya da benzeri herhangi bir nedenden dolayı ayrımcılığa uğrayamaz, uğramayacak" dedi.

    Toplumsal cinsiyet eşitliğini her aşamada güçlendirmek için belediyelerde yeni bir proje başlattıklarını açıklayan Ağbaba, toplumsal cinsiyet eşitliği kriterlerini yerine getirmiş belediyelere "mor bayrak" vereceklerini bildirdi.

    Ağbaba, şöyle devam etti: "Belediyelerimizi değerlendireceğiz. Belediyelerimizdeki kreş, çocuk bakımevi, kadın sağlık merkezi, hasta bakımevi, yaşlı bakımevi, sığınma evi sayısı, kadın belediye başkan yardımcısı, kadın yönetici sayısı, kadın çalışan sayısı, cinsiyete duyarlı bütçe oluşturmak gibi kriterleri sağlamış belediyelerimiz mor bayrak almaya hak kazanacak. Bununla sınırlı kalmayacağız. Belediyelerimiz ilçe sınırları içindeki kamu kurumları da dahil tüm iş yerlerini değerlendirmeye tabi tutacak. Yine uluslararası kriterleri esas alacağız. Bu kriterleri sağlayan iş yerlerine mor bayrak vereceğiz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadınlara yönelik şiddet konusunda belediyelerimizi, muhtarları, baroları ve sivil toplum kuruluşlarını birlikte çalıştıracağız. Tüm bu grupları kapsayan yerel bir kadına yönelik şiddet ağı kuracağız.

    Bu vesile ile biz yurttaşlarımıza da şu çağrıyı yapıyoruz; mor bayrak olan iş yerlerine itibar edin, oralardan alışveriş yapın, oralardan hizmet alın. Böylece işyerleri arasında pozitif bir rekabet yaratalım. Kadın emeğine, kadın erkek eşitliğine önem veren işyerlerini tercih edelim ki bu konudaki duyarlılık tüm ülkemize yaygınlaşsın. Mor bayrak kriterlerini her yıl yenileyip, yükselteceğiz."

    Kadına şiddete hayır!

    Kadınlar "Şiddet mahkemesi" istedi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow