hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den "sol kanat" çıkışı

    CHPden sol kanat çıkışı
    expand

    Kendilerini "CHP Sol Kanat" olarak tanımlayan partililer, 18. Olağanüstü Kurultay'da "Sol Kanat" adına anahtar bir liste ile girilmesini kararlaştırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Sol Kanat" adına yapılan yazılı açıklamada, 22 Ağustos'ta basın açıklamasıyla "CHP'nin yönünü sola dönmesi" çağrısı yapan CHP Sol Kanat'ın, İstanbul'da "Genişletilmiş Koordinasyon Kurulu" toplantısı yaptığı belirtildi.

    İstanbul'un bütün ilçelerinden katılımla gerçekleşen toplantıda, İstanbul'da ve Türkiye'de yapılan benzer çalışmalarla ilgili bilgi verildiğine değinilen açıklamada, çalışmaların birleştirilmesi ve olağanüstü kurultaya "Sol Kanat" adına anahtar bir liste ile girilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

    CHP'nin demokratikleşmesi ve katılımcılığın sağlanması için bütün kademlerde önseçimin ve çarşaf liste uygulamasının zorunlu olması gerektiği vurgulanan açıklamada, toplantıda, kurultaya yönelik ortak ve alternatif bir Parti Meclisi listesi için İstanbul ile İstanbul dışında temasların sürdürülmesi, ortak liste ve açıklama ile kurultaya katılma kararı alındığı kaydedildi.

    30 Ağustos Zafer Bayramı zirveyi buluşturdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP'den yemin töreni öncesinde protesto

    "Kızın benden hamile dedi", öldü

    Bakın bu kediler ne iş yapıyor?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow