hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den TMMOB açıklaması

    CHPden TMMOB açıklaması
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'nin (TMMOB) yapısını değiştirecek yasal düzenlemelere ilişkin yazılı açıklama yaptı ve iktidarın TMMOB'un anayasal güvenceye sahip özerk yapısını parçalamak istediğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akkaya, yazılı açıklamasında, AK Parti'nin yeni bir torba yasa hazırladığını belirtti. Söz konusu yasa ile TMMOB'un anayasal mali ve idari yapısınının bakanlıklara bağlanmak istendiğini belirten Akkaya, TMMOB'un iktidarın hiç istemediği, kamu yararına davalar açarak iktidarı ifşa ettiğini ve halkın haklarını savunduğunu ifade etti.

    Hacettepe Üniversitesi'nde skandal

    TMMOB'un dönüşümün, kentsel değil rantsal olduğunu söylediğini dile getiren Akkaya, şunları kaydetti:

    "TMMOB, kaza diye geçiştirilen iş cinayetlerinin takipçisi olmaktadır. Kaçak sarayın usulsüz yapıldığını tescillemiştir. Hidroelektrik santrallerini, ormanların ve doğanın tahribatını kamu yararına durdurmuştur. Yani TMMOB; AKP iktidarının vatanı talan etmesini ve soymasını engelledi, tekerine çomak soktu. AKP iktidarı bütün bunları yapan TMMOB'un anayasal güvenceye sahip özerk yapısını parçalamak, gücünü bölmek ve diz çöktürmek istemektedir. Mimar ve mühendislerin yapılan son saldırıyı yine aynı şevkle püskürtmek için dimdik ayakta savrulmadan, diz çökmeden mücadele edeceğine inancımız tamdır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Putin konuştu: "Bugünkü durumdan iki yılda çıkarız"

    "Ermeni soykırımının olmadığını kanıtlayın" ödevi tepki çekti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow