hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'li Aksünger: "TBMM sunucusu telefondaki özel verileri aldı"

    CHPli Aksünger: TBMM sunucusu telefondaki özel verileri aldı
    expand

    CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, TBMM Başkanlığı internet sunucusunun, milletvekillerinin hepsinin telefonundaki özel verileri aldığını iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aksünger, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden "torba teklif"te, internetle ilgili düzenlemeyi eleştirdi. Aksünger, söz konusu düzenlemenin ifade özgürlüğünü engellediğini, sansür ve cezalandırmayı içerdiğini savundu. İnternet erişiminde insanların fişlendiğini ileri süren Aksünger, bunun içinde milletvekillerinin de bulunduğunu savundu. Aksünger, şöyle devam etti:

    "Eğer bir milletvekili mobil cihazından e-posta adresine ulaşmak isterse Meclis'teki sunucuya bağlanması lazım. Sunucu, 'telefonunuzdaki bazı güvenlik özelliklerinin uzaktan denetlenmesi için izin vermeniz gerekiyor' diyor. Burada alternatifiniz yok. Yeni, 'Ben sizin telefonunuza bağlanacağım ve her şeyi yapacağım' diyor. Bu yetkiyi, TBMM Başkanlığı alıyor. Benim telefonumdaki tüm yetkiyi alabiliyor, silebiliyor. Şifreleri değiştirebiliyor. Uzaktan bağlanıp, elimdeki cihazın ayarlarını değiştirebiliyor. Seçenek yok, 'hayır' diyemiyorsun. Ekran kilidini açabiliyor, kapatabiliyor. Telefondaki tüm hafızayı alabiliyor. Milletvekillerinin hepsi bunu onaylamışlar. Yani, TBMM Başkanlığı internet sunucusu, milletvekillerinin hepsinin telefonundaki özel verileri alıyor. Bunu milletvekiline yapan bir zihniyet, vatandaşına neler yapabilir? Senin, benim kişisel verilerimle ne işin olabilir? İnsanların internet üzerinden fişlendiğini ben daha önce de anlatmıştım. Özel hayat diye bir şey mi kalmış?"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aksünger, Meclis Başkanlığı'nın bu konuda açıklama yapması gerektiğini söyledi.

    Kılıçdaroğlu ön seçime neden girdiğini açıkladı

    MHP'de Engin Alan ve Sinan Oğan sürprizi

    IŞİD militanları Türkiye sınırına telsiz sistemi

    Yargıtay'dan kredi kartı kararı

    Gazeteciye, Erdoğan’a hakaret ve tehditten 5 ay hapis cezası

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow