hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'li Altay'dan, Meclis'in 1 Ekim'den önce çalışmasına tepki

    CHPli Altaydan, Meclisin 1 Ekimden önce çalışmasına tepki
    expand

    CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'in 1 Ekim'den önce çalışmasına sıcak bakmadıklarını belirterek, "Meclis'in 1 Ekim'e kadar tatil olmasına yönelik Danışma Kurulu kararı var. AKP, attığıimzaya sadık kalmalı. Çelik çomak oynamıyoruz. Lakayt yaklaşım kabul edilemez" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altay, AK Parti'nin, Torba Tasarı ve CMK Teklifi için 28 Ağustos'taki yemin töreninden sonra Meclis'in çalışmasını planlamasını eleştirdi.

    AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Altay, böyle bir çalışma kararı olamayacağını, Meclis'in son günü, bütün partilerin, Danışma Kurulu kararı imzaladıklarını anımsattı.

    Altay, bu kararla Meclis'in 1 Ekim'e kadar tatile girdiğini ifade etti.

    Altay, buna rağmen Meclis'in yeniden çalışma kararı almasının siyasi nezaketsizlik, siyasi ahlakla bağdaşmayan bir tutum olacağını savundu.

    Melda Onur'dan 10 maddelik CHP Kurultayı manifestosu

    AK Parti'den, Meclis'in 1 Ekim'e kadar tatile girmesine yönelik Danışma Kurulu'nda attıkları imzaya sadık kalmalarını isteyen Altay, "Onların derdi başka, AKP içinde tartışmalar büyümesin diye Meclis'i kapatma kararı aldılar. Bu durumda şimdi hainlik yapıyorlar" dedi.

    CHP olarak, Meclis'in 1 Ekim'den önce çalışmasına sıcak bakmadıklarını dile getiren Altay, "Yapılan bir akit var, Danışma Kurulu kararı var. Çelik çomak oynamıyoruz, böyle lakayt yaklaşım kabul edilemez. Bundan sonra ortak bir Danışma Kurulu kararı çıkmaz, AKP ile hiçbir yere ortak imza atmayız" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürsel Tekin'den "Davutoğlu" yorumu

    Altay, Hükümet'in güven oyu almadan Torba Tasarı ve CMK teklifini görüşemeyeceğini ileri sürerek, TBMM İçtüzüğü'nün 78. maddesine işaret etti.

    Altay, bu maddede, "Bakanlar Kurulunun herhangi bir sebeple çekilmesi halinde yeni Bakanlar Kurulu güven oyu alıncaya kadar, Anayasa ve İçtüzük değişiklikleri hariç, kanun tasarı ve tekliflerinin komisyonlarda ve Genel Kurul'da görüşülmesi ertelenir. Ancak Bakanlar Kurulunun öncelikli olduğunu bir yazı ile Başkanlığa bildirdiği kanun tasarı ve tekliflerinin görüşülmesine devam olunur" hükmünün yer aldığını anımsattı.

    Altay, Hükümet'in acil olduğunu söyleyip, görüşme talep edebileceğini ancak ortada acil bir şeyin bulunmadığını kaydetti.

    Binali Yıldırım: "Kırgınlığım yok, Davutoğlu'nu ilk tebrik edenlerdenim"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow