hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'li Haluk Koç'tan CHP'li muhaliflere sert yanıt

    CHPli Haluk Koçtan CHPli muhaliflere sert yanıt
    expand

    CHP Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanlığı seçiminde gösterilen aday konusunda sert eleştirilerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve aralarında Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın da olduğu muhalif vekillere sert yanıt verdi. Koç, ''Genel Başkanı eleştirecekseniz bunu Grup Başkanvekili sıfatıyla yapamazsınız'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin, "Ortada büyük bir hezimet var, hala susmak ve 'başarılıyız' demek yakışmıyor. Bu durumu kabullenemeyiz, geçiştiremeyiz" değerlendirmesinde bulunmuştu.

    CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan da dün bir grup milletvekili ile düzenlediği basın toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını isteyerek kurultay çağrısında bulunmuştu.

    Bugün bir basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Haluk Koç'un muhalif vekillere yanıtı sert oldu.

    Koç, isim vermeden Muharrem İnce'nin sözlerine ''Genel Başkanı eleştirecekseniz bunu grup başkan vekili sıfatıyla yapamazsınız. Başından engel olup sonrasında siyasi çalışmalara katılmayan arkadaşların mutlaka direnç güçleri vardır. Önce onları toplasınlar. Biz de bunu değerlendiririz'' yanıtını verdi.

    Haluk Koç'un Muharrem İnce'ye verdiği yanıtı izlemek için tıklayın

    Koç, Emine Ülker Tarhan'ın kurultay çağrısını ise, Koç, "Olay ilkesel değil, kısa vadeli siyasi gelecek hesabıdır" sözleriyle değerlendirdi.

    Koç, "Her parti kendi adayını çıkarsaydı ikinci tura kalırdı diyorlar. O zaman Erdoğan daha da büyük bir çoğunlukla seçilir ve anayasayı değiştirecek gücü kendinde bulurdu" yanıtını verdi. 

    Haluk Koç, Emine Ülker Tarhan'ın "kurultay" çağrısına sert çıktı

    "YSK 15 Ağustos'ta sonuç açıkladığı anda bütün ünvanları düşer"

    Haluk Koç'un gündeminde YSK ve Erdoğan da vardı.

    Koç, YSK'nın sonuçları açıklamasının ardından Başbakan Erdoğan'ın yaptığı herşeyin yok hükmünde olacağını iddia etti. "Anayasa'nın bu hükmü gayet açık" diyen Koç, "27 Aralık genel kongresi de, o arada yapılacak olan icraatlar da yok hükmünde olur" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow