hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'li Susam: "Bağ-Kur'luya af yok"

    CHPli Susam: Bağ-Kurluya af yok
    expand

    CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Sanayi Ticaret Komisyonu parti sözcüsü Mehmet Ali Susam, AKP iktidarının yaklaşan seçimler öncesinde Bağ-Kur'a prim borcu olanlara af çıktığı şeklinde bir algı oluşturmaya çalıştığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Sanayi Ticaret Komisyonu parti sözcüsü Mehmet Ali Susam, prim affının söz konusu olmadığının altını çizdi: "Bir yıldan uzun süre prim borcu olanlar, eğer isterlerse, bu günlerinden vazgeçebilecekler. Çalıştığı halde, ekonomik durumu uygun olmadığı için primini yatıramayanlar, bu günleri emekliliklerine saydıramayacaklar. Devlet Bağ-Kur'luya karşılığını vermediği, zaten tahsil de edemediği bir primden vazgeçme hakkı tanımıştır" diye konuştu. 

    Hükümetin Bağ-Kur'lulara olumlu bir perspektiften bakmadığını savunan Susam, "Bağ-Kur'lular, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altında üvey evlat gibiler. İşleri biraz bozulsa, iki ay prim yatıramasalar ne kendileri ne de eş ve çocukları sağlık hizmeti alamıyor. Biz CHP olarak sağlık hakkının temel, insani ve Anayasal bir hak olduğuna inanıyoruz. Sağlık hizmeti şarta bağlanamaz. Bağ-Kur'nun her koşulda sağlık hizmeti alacağı, borcunu daha sonra ödeyeceği bir sistemi savunuyoruz.

    Bu düzenlemede ise iktidar partisi milletvekillerinin iddia ettiği gibi- prim borcu olanların sağlık hizmeti alması diye bir şey yok. Borca konu olan günlerden vazgeçildiği takdirde, borçları da düşmüş olacak. Böylece borçsuz olan Bağ-Kur'lu sağlık hizmeti alabilecekler. İki ay sonra yine ödeyemezse yine sağlık hizmeti alamayacak. Yani devlet -tam da seçim öncesinde- iki ay sağlık hizmeti alma hakkı tanımış olacak" dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bağ-Kur'luya borç silme müjdesi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow